Startsida / Inlägg

Förhandslyssna på Sound City – Real To Reel

av Karin Moberg
sound city 620

Nästa vecka släpps Dave Grohls kritikerrosade dokumentärfilmsdebut Sound City – Real To Real och med den släpps också ett magiskt soundtrack. Men redan nu kan du höra albumet – före alla andra – i WiMP!

Dave Grohl har haft ett gott öga till Sound City Studios ända sedan han spelade in albumet Nevermind med Nirvana i början av 90-talet. När studion stängde ner 2011 var Grohl där och köpte på sig flera kultgrejer, bland annat det legendariska mixerbordet NEVE 8028, och blev så inspirerad att han bestämde sig för att spela in en dokumentärfilm om studion.

Några av de mest banbrytande och odödliga album har spelats in Sound City Studios, från artister som Neil Young, Tom Petty, Guns and Roses, Nirvana, Rage Against The Machine och Metallica.

Tillsammans med dokumentären Sound City släpps också ett soundtrack med samma namn. Albumet har release den 13 mars och innehåller nyinspelade låtar som Dave Grohl spelat in tillsammans med Paul McCartney, Josh Homme, Trent Reznor, Brad Wilk och Tim Commerford med flera. Men du kan alltså höra albumet i WiMP redan i dag!

Kolla in trailern till dokumentären här:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB