Startsida / Inlägg

Dags för country!

av Karin Moberg
MirandaLambert550

I USA är countrymusiken galet stor och populär. De största musikstjärnorna just nu är countrystjärnorna och det är inte bara hillbillies i cowboyboots och -hatt spottandes tuggtobak som lyssnar på genren, nej då, det är unga, välutbildade och allmänt tuffa personer som stampar i takt med Miranda Lambert och Blake Shelton.

När jag som 18-åring flyttade till USA en snabbis tyckte jag såklart att det var töntigt, konstigt och allmänt fel att så många radiostationer spelade Dixie Chicks, Tim McGraw, Toby Keith och annan ”skräpmusik”. För det var så många av oss svenskar såg på country – som skräp. Men det tog inte lång tid innan jag blev ett hängivet countryfan, ett som sedan skulle flytta in i garderoben när jag flyttade hem till Sverige.

Men nu känns det som att vinden håller på att vända här hemma. Taylor Swift har poppat till countryn och hamnat på Svenska topplistorna, First Aid Kit vinner de flesta Grammisarna (även om vi här hemma hellre kallar det de gör för folkmusik än för country), serien Nashville har börjat sändas i TV3 och får många att konvertera och i går tog musikguiden i P3 upp genren.

Ingen är lyckligare än jag!

Här hittar du vår eminenta country-sida i WiMP.

En lista på låtar som är heta i USA just nu:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB