Startsida / Inlägg

WiMP listar – Bäst just nu!

av Karin Moberg
karinnora600

Så var det dags igen! Här har ni låtarna ni borde lyssna på just nu – allt från superstjärnorna Daft Punk och Pharrell Williams, via danska indiepop-fenomenet MØ, till en svensk Prince – WiMP listar ”Bäst just nu”.

Kakans favoriter:

Daft Punk feat. Pharrell Williams – Get Lucky
Ja, den kanske känns något given, men vad annars kan man göra när en sådan här monsterhit som är garanterad att bli en sommarplåga landar i ens knä? Jag var helt enkelt tvungen att ha med den på listan.

Midnight Boy – Roll With It
Johan Krafman är definitivt Skånes yngre, blonde svar på Prince. Det doftar 80-tal men med en touch av nytt och fräscht. Om ni någon gång får chansen att se Midnight Boy live, iförd urtvättade jeans och magtröja, kan jag garantera att kärlek uppstår.

Youth Lagoon – Mute
Idahomannen och tillika enmansorkestern Trevor Powers gör det här så bra. Nya plattan Wondrous Bughouse är riktigt, riktigt bra och singeln Mute är både drömsk, melankolisk, naiv och fyllig på samma gång. Känslan är som tagen ur en tonårsfilm.

She & Him – Never Wanted Your Love
Min enorma kärlek till energiknippet Zoey Deschanel kan vara något bidragande till det här valet. Det här är verkligen en låt man blir glad av och det ska man aldrig underskatta.

Noras favoriter:

MØ- Pilgrim 
Den unga, Köpenhamnsbaserade sångerskan MØ har tagit världen med storm. Det började med den danspoppiga ”Glass”, som direkt slog sig in på de kreddigaste musikbloggarna. Och i förra veckan kom efterföljaren – den något hårdare ”Pilgrim”. Det här är bara så himla bra! Med attityd, integritet och en stor dos skinn på näsan kan MØ vara det coolaste som hänt Skandinavien på mycket, mycket länge. 

Born Ruffians – Needle
Kanadensiska Born Ruffians låter ungefär som en blandning av Band of Horses och Mystery Jets. Det är finstämt men stundvis helt utflippat. Och jag gillar det! Bästa från nya skivan ”Birthmarks” är den inledande ”Needle”, som garanterat kommer få följa med mig på många förfester i sommar!

Kurt Vile – Was All Talk
Som många andra älskar jag Kurt Viles nya platta, även om låtarna i bland kan tyckas lite väl utdragna, även för en outro-älskare som mig själv. Därför utlyser jag härmed en önskning till Kurt – kan jag få ”Was All Talk” i en 4-minuters-version som jag hinner lyssna på när jag går till affären? Annars är ju det här ungefär det snyggaste jag hört någonsin. 

Jeepstarr – Ta mig härifrån
Det går bra för svensk reggae just nu, och en av de som just nu står på randen till ett genombrott är Kapten Röds högra hand och vapendragare – Jeepstarr, eller Jesper Engström som han heter i passet. I januari kom debutalbumet ”Rotlösa Singlar” och en av höjdpunkterna är utan tvivel den samhällskritiska men skönt gungiga  ”Ta mig härifrån”. Mer Jeepstarr till folket!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB