Startsida / Inlägg

”Håkan är otroligt soft att jobba med”

av Nora Lindkvist
Måns Lundberg
Måns Lundberg i Decibel Studios i Stockholm. Fotograf: Nora Lindkvist / WiMP Music

Han har producerat stora delar av Håkan Hellströms nya album ”Det kommer aldrig va över för mig” och nu även fått äran att göra albumets enda officiella ”remix”. I dag släpps Måns Lundbergs tolkning av låten ”Pistol”, exklusivt i WiMP.

Måns Lundberg är producent och musiker och har tidigare hyllats för sitt samarbete med Umeåbandet Deportees. När han för drygt ett år sedan fick erbjudandet att jobba med Håkan Hellströms sjunde studioalbum ”Det kommer aldrig va över för mig”, var det en dröm som gick i uppfyllelse.

– Jag har länge varit ett stort fan, så det var så klart en fantastisk möjlighet, säger Måns Lundberg.

I början var det egentligen tänkt att Måns enbart skulle mixa albumet, men efter att han provmixat en låt ville Håkan även ha med Måns som producent.

– Jag och Håkan fick omedelbart en bra kemi och det gick lätt att lära känna varandra, så allt kändes väldigt enkelt, säger Måns Lundberg.

Tolkningen av ”Pistol”

I samband med inspelningen av låten ”Pistol” började Håkan och Måns diskutera ”soulpotentialen” i låten, något som de båda ville bejaka även om det inte gick att förverkliga på originalet då det skulle krocka för mycket med låtens synthiga sound.

De kom då upp med idén att göra en nyinspelning av låten tillsammans med Håkans körsångerska Salome Kent.

– Salome har framförallt en jättebra soulröst, och sen var det också roligt att lyfta fram henne eftersom hon jobbat med Håkan så pass mycket, men lite i skymundan, säger Måns Lundberg.

Många av albumets pålägg har spelats in på Decibel Studios. Fotograf: Nora Lindkvist / WiMP Music

Håkan gav Måns fria händer att prova sig fram och efter att den alternativa versionen gjorts klar var Håkan så pass nöjd med resultatet att tolkningen nu släpps som bonuslåt till albumet.

– Det känns såklart jättekul, säger Måns Lundberg.

Press på sig själv

Även om Måns ser det som en ära att fått jobba med den folkkäre Göteborgssångaren, säger han sig också ha upplevt en viss prestationsångest under arbetet med plattan.

– Jag har känt av ganska mycket press från mig själv. Jobbar man med en artist som man tycker väldigt mycket om, så vill man också göra bra i från sig.

Måns Lundberg. Fotograf: Nora Lindkvist /WiMP Music

Däremot menar Måns att Håkan själv aldrig riktat någon press mot honom, eller någon annan i teamet. Tvärtom ser han sångaren som den perfekta ”skivmakarpersonligheten”.

– Jag har bara gott att säga om Håkan. Han vet vad han vill och har alltid sista ordet, men är samtidigt bra på att låta andra runt omkring honom ta plats. Han går balansgången på ett snyggt sätt liksom. Och sen är han en väldigt trevlig person!

Finns fler drömprojekt

I dagsläget säger sig Måns inte veta i fall han och Håkan kommer fortsätta jobba tillsammans. Dock finns det två andra svenska artister som Umeåproducenten mer än gärna skulle välkomna till sin studio.

– Både Thåström och Robyn skulle vara väldigt spännande att jobba med! De är mina absoluta drömprojekt!

I dag, den 1 maj släpps Måns Lundbergs och Salome Kents version av ”Pistol”, exklusivt i WiMP! Lyssna på låten här:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindmark
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB