Startsida / Inlägg

”Jag köpte en sittplats också i fall jag skulle bryta benet”

av Nora Lindkvist
hannabeyonce
25-åriga Hanna Hull är en av de som älskar Beyoncé

Beyoncé är en av världens största kvinnliga artister och när hon nu gästar Stockholm gör hon det inte bara som en framgångsrik sångerska, utan också som förebild för en stor mängd unga tjejer. Vi har pratat med Hanna Hull, 25 år och Beyoncé-fan, som just nu befinner sig utanför Globen i väntan på konserten.

Hej Hanna! Hur är stämningen utanför Globen just nu?

– Hej! Det är väldigt skön stämning här, närmast partystämning skulle jag vilja säga. Jag har precis tagit mig ut från Golden Circle-kön där jag har köat sedan 10 i morse för att få bra platser längst framme vid scenen. Jag har även träffat många kompisar från olika Beyoncé-forum som jag aldrig träffat förut så det var riktigt skoj.

Har du sett Beyoncé live innan?

– Nej det här är min första Beyoncé-konsert så du kan förstå att jag är peppad. Jag började lyssna på Beyoncé runt 2009 när ”I Am…Sasha Fierce” kom ut, och missade precis hennes Sverigespelning då. Sedan dess har det varit en enda lång nedräkning, och när jag fick höra att hon skulle komma hit igen så var jag bättre förberedd om man säger så. Jag köpte till och med två biljetter till spelningen – en sittplats i fall jag skulle lyckas bryta benet eller nåt, och en Golden Circle-biljett.

Vilka låtar hoppas du framförallt på att få höra i kväll?

– Under turnén har hon ju mestadels spelat låtar från de tidigare albumen och inte så mycket nytt. Men jag hoppas verkligen på att få höra nya ”Grown Woman” – då blir jag väldigt lycklig. Men sen är ju Beyoncé också känd för att göra nya versioner av sina tidigare hits och av andra låtar, och jag är till exempel väldigt spänd på att få höra hennes tolkning av The Verves ”Bittersweet Symphony” som hon i alla fall ska ha kört i går i Oslo.

Vad mer hoppas du på?

– Jag hoppas bara på supermycket av allting! Jag tror att det kommer bli riktigt coolt med Mrs.Carter-kläderna i viktoriansk stil som jag vet att hon i alla fall kommer ha på sig under öppningsnumret till ”Bow Down/I Been On”. Det kommer bli helt galet alltså, jag kommer spåra totalt!

Varför älskar du Beyoncé?

– Dels älskar jag ju musiken. De som avfärdar henne som en kommersiell radioartist har fel – det finns verkligen något speciellt i alla hennes låtar, och hon kommer alltid med något nytt. Dessutom är hon ju stark, snygg, tar för sig och är helt enkelt ”ghettofabulous”. Det är liksom mycket av allting: stort hår, höga klackar, påkostade kläder, bling bling och allt sånt som jag också alltid har älskat. Jag hör ju till dem som är helt besatta av Beyoncé, och jag tror att det beror på att jag kan identifiera mig så pass mycket med allt som hon står för.

Hur peppar du inför gigget just nu?

– Jag har ganska mycket kompisar som kommer gå i kväll så vi träffas innan och efter konserten och peppar tillsammans. Men under spelningen gör det inte så mycket om jag är ensam, då får jag ha upplevelsen för mig själv och kan njuta fullt ut.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB