Startsida / Inlägg

WiMP listar: Bäst just nu 12 juni

av Nora Lindkvist
karinnora600

Dags igen för WiMP-redaktionen att tipsa er om vilka låtar som är hetast för tillfället. Den här gången går Kakan Moberg all in på hiphop medan Nora Lindkvist hyllar Drum Bass of Deaths nya sound. Det här är bäst just nu!

Kakan Mobergs favoriter:

Elliphant – ”Music Is Life (Feat. Ras Fraser Jr.)”

”A shitty day but then you press play”. Elliphant – Ellinor Olovsdotter – har gått ihop med den jamaicanske reggaeartisten Ras Frazer Jr. och skapat en potentiell sommarhit. Hälften inspelad i Stockholm och hälften i Kingston på Jamaica (Ras hemstad) ger en hiphop-låt med klassisk reggae-vibe.

Shazaam – ”Äventyret vinner alltid”

Shazaam – John Landenfelt – är en av Sveriges bästa battlerappare, har tidigare rappat under aliaset Beväpnad Tjockis och är en del av Ri-Fa. Äventyret vinner alltid är öppningslåten till nysläppta EP:n med samma namn. Det är lekfullt, glatt och sätter sig direkt. Och Johs härligt småländska r ger låten ännu mer charm.

Tjuvjakt – ”Fru Gårman”

Inledningen är härligt pop-soulig och texten är riktigt humoristisk och klurig om en kvinna som kallas fru Gårman. Tankarna förs till ett modernt Just D med ett skönt gung som lämnar ett leende på läpparna.

Mack Beats (med Timbuktu, Malcolm B och Jaqe) – ”Tiden Står Still”

Producenten Marko Saez, mer känd som Mack Beat, släppte debutalbum förra veckan och fick finfina recensioner. Han rappar inte själv, utan lämnar den uppgiften till mer lämpade gästartister i form av Sveriges hiphopelit. På Tiden Står Still är det Malcolm B, Jaqe och veteranan Timbuktu som tar ton. För min del kan tiden gärna stå still ett tag så att jag kan lyssna extra mycket på Mack Beats sköna beats.

Malcolm B – ”Den där shonnen”

Och så avslutar vi min del av listan med en till låt producerad av Mack Beats. Här har vi äntligen Sveriges nya hiphop-stjärna Malcolm B:s debutsingel. 22-åringen från Bredäng vann publik i X Factor Sverige i höstas och nu bjuder han oss på en härligt sommarskön singel. Det här är riktigt, riktigt bra med sköna soulkörer och nittiotalskänsla.

 

Nora Lindkvists favoriter: 

Bass Drum Of Death – ”Crawling after you” 

Lite skön surf-grunge från Mississippi kommer lassat! John Barret har spelat in alla instrument själv och passande nog också jobbat i det enkla inspelningsprogrammet Garage band. Resultatet är enkelt, ösigt och suveränt. Jag tror att grungen är på väg tillbaka på riktigt.

Sigur Rós – ”Ísjaki”

Om några dagar släpps Sigur Rós nya platta ”Kveikur”, men redan nu bjuder islänningarna på ett spår från albumet. ”ìsjaki” betyder ”isberg” och visst känns det här ungefär som att flyga över ett kargt och isigt landskap. Storslaget och vackert.

Ane Brun (feat. Sivert Høyem) – Lift Me (Live)

Ja det här är inte en ny låt. Men det är en av mina absoluta favoritlåtar, någonsin. Och när Ane Brun släpper samlingsplatta och slänger in den här fina liveversionen av ”Lift Me” måste den bara få vara med. För er som inte upptäckt Sivert Høyem än – lyssna på allt med Madrugada nu på en gång.

KWAII (Syster Sol, Cleo, Adam Tensta, Mic Substance) – ”Queen Of Any Circumstance” 

Förra året åkte några av Sveriges största hiphop och reggaeartister till Sydafrika för ett musikutbyte. Resan resulterade i albumet ”Worldwide” och medverkar gör bland annat Syster Sol, Cleo, Adam Tensta, Chords, Mofeta med flera. Det här är en platta med många höjdpunkter men bäst av allt är den snygga ”Queen Of Any Circumstance” där Syster Sol och Cleo regerar.

Nicole Sabouné – I Surrender

Ja, vad ska hända med den här överbegåvade 21-åringen? Troligen någonting stort. Sedan debutsingeln ”Unseen footage from a forthcoming funeral” har lovorden haglat över Nicole Sabouné. Nu lyssnar vi på nya singeln ”I surrender” och längtar tills nästa onsdag då Nicole gästar WiMP Live Sessions tillsammans med Midnight Boy. Missa inte det!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB