Startsida / Inlägg

WiMP listar: Bäst just nu

av Nora Lindkvist
KarinNora550

Än en gång är det dags för WiMP-redaktionen att tipsa er om vilka låtar som är hetast för tillfället. Den här gången går Kakan Moberg i gång på CocoRosie och Oskar Linnros medan Nora Lindkvist hyllar House of Wallenbergs nya singel. Det här är bäst just nu!

Kakan Mobergs favoriter:

CocoRosie – ”Tears for Animals”

Systrarna i amerikanska indiepopduon verkar ha glidit ner från kritikernas favoritlista i och med nya skivan ”Tales of a GrassWidow”; kanske på grund av att skivan inte alls är lika märklig som deras tidigare. På Tears for Animals bjuder CocoRosie på klassisk CocoRosie med plinkande piano och kvittrande röster – den här gången ackompanjerat av den fantastiske sångaren Antony Hegarty från Antony and the Johnsons.

Oskar Linnros – ”Från balkongen”

Dramatiska stråkar, en ljuvlig pianoslinga och den fantastiska texten placerar det här stadsromantiska bidraget från Oskar Linnros senaste skiva ”Klappar och slag” på listan.

Naughty Boy – ”La La La (Feat. Sam Smith)”

Shahid Khan a.k.a. Naughty Boy lyckades med bedriften att peta ner Daft Punks Get Lucky från Englandslistan förra veckan. Och jag kan verkligen förstå varför! Tillsammans med Sam Smith på sång (som också gästar på Disclosures senaste extremt bra skiva) blandas kaxigt svängande rytmer med härligt mjuk honungssoul. Det här är bara så bra!

Panda Da Panda – ”Vår värld”

Nya singeln från skånepoparen Thibo Girardon – mer känd som Panda Da Panda – är en riktig syntattack. Det här är en perfekt låt att dansa in sommaren till på ett packat, svettigt dansgolv.

Disclosure – ”When A Fire Starts To Burn”

Egentligen kan man välja vilket spår som helst från Disclosures nysläppta skiva ”Settle” och den skulle platsa på den här listan. Den som lyckas sitta still till den här funkiga electrohousen från bröderna i Disclosure måste vara döv.

 

Nora Lindkvists favoriter:

House of Wallenberg feat. Neneh Cherry & Ari Up – ”Real Woman”

Petter Wallenberg heter producenten, DJ:en och låtskrivaren som gömmer sig bakom artistnamnet ”House of Wallenberg”. Tillsammans med Neneh Cherry och punklegenden Ari Up (som sorgligt nog gick bort 2010) har Wallenberg skapat en av vårens hetaste låtar.  Jag har redan lyssnat på ”Real woman” cirka 50 gånger sedan jag hörde den första gången i morse. Hur bra som helst.

The National – ”I need my girl”

Först kändes den här låten något banal. Sedan kom jag på att det är DET som är hela grejen. När The National skalar ner produktionen och Matt Berningers raspiga röst får vara riktigt nära inpå är bandet som allra bäst. Den här låten får följa med mig under sommarens regniga dagar.

Thundercat – ”Heartbreaks + Setbacks”

Stephen Bruner verkar bemästra de flesta genrer, vilket han tar varje chans att visa på nya albumet ”Apocalypse”: Bäst är dock Bruner när han släpper taget om det experimentella och omfamnar sin känsla för melodier, som på den här fenomenala låten. Stort plus för det brutalt snygga bas-outrot.

Laura Marling – ”Pray for me”

En av de första låtar jag lärde mig spela på gitarr var Laura Marlings ”Failure” från debutplattan ”Alas I cannot swim”. Sedan dess har Marling släppt tre album till, vilket på många sätt är helt omöjligt att förstå med tanke på brittiskans blygsamma ålder på 23 vårar. Men samtidigt har Laura Marling i och för sig alltid låtit vis som en gammal, krokig ek. Nya plattan ”Once I was an Eagle” bjuder på många höjdpunkter, men bäst av allt är den fina ”Pray for me”.

Kaah – Bästa som jag sett

Kaah-pianot är tillbaka! För mig är den här låten en ren och skär nostalgitripp tillbaka till ”Jideblasko International” och kalla vårdagar i Umeå. Men går det att tröttna på det här soundet? Jag tror inte det. Nu väntar vi otåligt på ett nytt album från Sveriges bästa soulartist.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB