Startsida / Inlägg

Förhandslyssna: Travis – Where You Stand

av Nora Lindkvist
oie_1591350wcFPJnnZ

De kan ses som föregångare till grupper som Coldplay och Keane, och har under åren haft stora hittar med låtar som ”Why does it always rain on me?” och ”Sing”. Nu är skotska britpop-bandet Travis tillbaka, och från och med i dag kan du förhandslyssna på nya albumet ”Where You Stand” i WiMP!

Travis har gjort sig kända som ett av världens ”trevligaste band”, vilket egentligen kan tyckas konstigt med tanke på deras enorma framgångar under 90-talet. Deras andra album ”The Man Who” var Storbritanniens mest sålda album 1999, och samma år headlinade bandet också den prestigefyllda Glastonbury-festivalen (ett framträdande som blev vida känt då regnet började ösa ner i samma sekund som bandet började spela ”Why does it always rain on me?”).

Men skottarna fick ingen hybris, de bara fortsatte att släppa skivor. Även om det kan kännas som att Travis varit borta länge, så har bandet faktiskt varit aktivt under den största delen av 2000-talet. Dock går det nog att konstatera att bandets senaste platta ”Ode to J. Smith” (2008) gick många obemärkt förbi.

2010 släppte sångaren Fran Healy sitt första soloalbum ”Wreckorder” som bland annat gästades av Paul McCartney, Neko Case och Tom Hobden (Noah and the Whale). Efter detta började Travis jobba ihop igen, och i våras meddelade bandet att ett album var på väg. I samma veva släpptes också singeln ”Moving”.

Den 19 augusti släpps albumet ”Where You Stand”, men från och med i dag hör du hela plattan i WiMP.

> Har du inte WiMP? Här skaffar du tjänsten – helt gratis!

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB