Startsida / Inlägg

Bäst just nu – 7 november 2013

av Karin Moberg
lulujames1200

Den här veckan är det drömskt och mycket själ som vi går igång på. Fantastiska texter, sköra röster och födelsen av en ny svensk soulkung – det här är de bästa låtarna just nu enligt oss på WiMP.

Karin:

Lulu James – Sweetest Thing
Soulen har verkligen fått nytt liv såhär i slutet på 2013. Det här är riktigt bra producerat och alldeles silkeslent. Lulu James har fått riktigt mycket kärlek av diverse musikbloggar men inte riktigt slagit sig in som ett namn som nämns där ute i stugorna. Förhoppningsvis ändras det med ”Sweetest Thing” som helt klart är hennes mest radiovänliga singel såhär långt.

Malcolm B feat. Kim Cesarion – Vad du vill
Oj, oj, oj vad bra det här är. Eric Gadd och Kaah får se upp för när Kim Cesarion sjunger på svenska slåss han definitivt om platsen som Sveriges soulkung. Det här är helt klart vinterns stora svenska hiphop/R&B-hit.

Niklas Von Arnold – Tragedi
Ingen är gladare än jag över att Niklas von Arnold nu väljer att sjunga på svenska. Kalla det soulpop om ni vill, jag kallar det bara helt jäkla fantastiskt.

Cut Copy – Free Your Mind
Den här härliga electrogruppen har visst gått och blivit hippies. Skivan Free Your Mind har fått lite halvsval kritik men singeln ”Take Me Higher” är så härligt vacker, pepp och glittrigt glad så det går inte att inte gilla den.

Lorde – Team
Medan Lordes überhit Royals fortfarande går varm på de flesta radiostationer och topplistor vill jag ändå slå ett slag för hennes senaste singel ”Team”. Temat är ungefär detsamma som på ”Royals” – hellre fattig och vacker än rik och ytlig. Texten är riktigt bra och det finns något Lana Del Rey-eskt över produktionen. Fast 16 år gammal är hon alltså. Kill me now.

Felizia:

Active Child feat Ellie Goulding – Silhouette 
När jag såg att Active Child och Ellie Goulding spelat in en låt tillsammans tog mitt hjärta några glädjeskutt. Desto mer lycka blev det när jag sedan hörde låten. Det känns så komplett när Active Childs magiskt mjuka electro-toner träffar Ellie Gouldings unika, väsande sångröst, en röst som jag alltid varit svag för. Det här är en låt som kräver ett par riktigt bra lurar, tända ljus och en repeat-knapp.

1987 – Ocean 
Klart och utelämnande. Rått och lite falskt. En känsla av att han delar med sig av något högst personligt. Första gången jag hörde den ansträngde jag mig för att verkligen kunna ta in varenda ord. Hans släpiga men samtidigt så klara röst sväljer ibland orden innan de hunnit lämna hans mun, vilket gör mig ännu mer nyfiken. För jag är övertygad om att denna låt bär på ett budskap som jag vill ta del av!

Truls – Tear Me Up 
Ännu ett intro som är lite drömskt. Och det säger jag utan ett uns av negativitet. Inledningen drar mig in i en sagovärld fullt med plingande lyckotoner och smattrande trumslag. Detta är musik som passar när som helst på dygnet – den sömnlösa natten (med eller utan din käresta), den uppspelta inledningen till en utekväll eller helt enkelt på bussen till jobbet.

Noonie Bao – Ung & Kåt 
Ebba Gröns gamla hit har dammats av och återfötts av Noonie Bao. Vid första mötet så förstod jag ingenting – är detta verkligen DEN Noonie Bao? Men ja, ja, JA! Detta är så bra att hon mer än gärna får fortsätta på denna stig. Synd att det inte är sommar och man får vimla runt på Trädgården med den här i bakgrunden..

London Grammar – Strong 
Låt dig inte luras av de först 18 sekundernas tysta intro, för när låten väl tar sina första klara toner så vet man att dem är något stort på spåren. Den mogna och starka rösten tillsammans med den enkla gitarren och dova basen utmärker en fantastisk trio. Strong är en låt som både gör mig hämndlysten och sårbar på samma gång – en fantastiskt abstrakt men härlig känsla.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB