Startsida / Inlägg

Näckar för ett öppnare samhälle

av Karin Moberg
MB1200

Mitt i den regniga lunchrusningen i onsdags sprang vi på Midnight Boy mitt på Stureplan – spritt språngande naken. Det visade sig vara en musikvideo in the making. Men varför naket? Vi tog en snabb avklädd frågestund med vår favorit:

Vad vill du säga med videon?
– Jag vill inspirera folk till att bryta ett mönster. Var stolt för att du sticker ut och är annorlunda och stötta andra i deras kamp i att våga avvika från normen. Jag vill i ett större perspektiv få ett öppnare samhälle med en större förståelse för ”det främmande”.

Hur tänkte du när du kastade kläderna mitt på ljusa dagen, mitt i stan?
– Rädsla men också en förhoppning om att det ska leda till något bra. Precis som jag tror att folk i allmänhet känner inför att komma ut med en avvikelse.

Var det inte kallt?
– Nej.

Efter hela Miley Cyrus-debatten och liknande – måste man köra naket för att få uppmärksamhet?
– Det finns flera sätt att få uppmärksamhet på. Som artist har man ett privilegium att kunna kommunicera ut saker som man tycker är viktiga och samtidigt bädda in dessa i sin konst. För mig gör det att det känns extra självklart att uttrycka mig. Nakenhet är en provokation, vilket man i sig kan ifrågasätta, och ett effektivt sätt att få folk att lyssna, tänka och tycka vilket jag tycker är betydligt bättre än att hymla och låta saker och ting ligga och bubbla under ytan. Jag inte särskilt insatt i Miley Cyrus-debatten och känner inte till hennes motiv men hoppas att de grundar sig på hennes egen vision som artist och inte en skivbolagsboss som ser potential i att tjäna pengar på en ung, kvinnlig artist.

Spana in videon här:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB