Startsida / Inlägg

Ljudet av 2014

av Karin Moberg
Chloe

2013 blev det stora genombrottsåret för artister som Lorde, Disclosure och Haim. Under 2014 ser vi fram emot att få höra minst lika många guldkorn och tar oss en titt i spåkulan för att se vilka som kommer sticka ut lite extra under det kommande året. Här har vi plockat ut fem svenska och fem internationella artister som vi tror att du kommer få höra mer av framöver.

WiMP rekommenderar: 5 internationella artister att hålla koll på under 2014

The Preatures

The Preatures har visserligen funnits i några år men nu ser de ut att ha hittat formen. Singeln ”Is This How You Feel?” släpptes i somras och Sydney-bandet lägger sig stilmässigt runt Fleetwood Mac och Haim. Vi blev helt besatta av den här trollbindande låten och ser fram emot att höra vad bandet har att komma med under 2014.

Chlöe Howl

Brittiska Chlöe Howl (på bilden ovan) har skapat en del buzz med sina singlar under 2013. The Guardian beskrev henne som ”embraced by the indie world and glossy enough for Radio 1, Howl is the most exciting UK pop prospect since Lily Allen skipped through LDN in a pair of Nike Airs and a prom dress.” Nu har 18-åringen signat med Sony Columbia och album kommer under året. Det här kan bli en av årets hetaste debuter.

Sam Smith

Mannen med det ordinära namnet och den extraordinära stämman hördes först på Disclosures fantastiska ”Latch” (en av mina personliga favoriter från 2013) och sedan tillsammans med Naughty Boy på ”La La La”. Han kan dessutom göra bra egna låtar, så 2014 kan fort bli brittens stora år som soloartist.

Banks

Hon har beskrivits som en blandning av The Weeknd (som hon också turnerat med) och Ellie Goulding. Los Angeles-födda Jillian Banks har använt 2013 till att branda sig som en så där Lana Del Rey-mystisk r&b-chanteuse med stor potential. Det tror vi kommer blomma ut till fullo i år!

Mikky Ekko

Vi är ganska säkra på att du har hört Mikky Ekko under året, även om du själv kanske inte riktigt varit medveten om det. Han sjöng nämligen tillsammans med Rihanna på hennes ”Stay”. Som soloartist har han byggt sig en karriär i det tysta och 2014 kan bli året då det verkligen smäller!

WiMP rekommenderar: 5 svenska artister att hålla koll på under 2014

NONONO

Trion NONONO har redan fått en kometkarriär, trots att första singeln släpptes så sent som i april förra året. Pumpin Blood har spelats flitigt på radio både i Sverige och utomlands och när bandet uppträdde på Jimmy Kimmel Live kunde hela USA vissla med i den självklara hiten. Som de flesta medier kollektivt skrivit – YESYESYES.

Kim Cesarion

Med en falsett som får oss att smälta har Kim Cesarion framtiden för sig. Vi blev sålda redan efter första singeln ”Undressed” och när han sedan parade ihop sig med Malcolm B på funkiga ”Vad du vill” visade han att han låter minst lika bra på svenska. Oavsett vilket språk Kim väljer i framtiden kommer vi att lyssna ivrigt.

Seinabo Sey

Hon har funnits där lite i periferin ett tag men så i novembermörkret kom hennes solodebut och lös upp vår tillvaro. Vilken röst! En av förra årets bästa låtar, helt klart. Soul när det är som allra bäst.

Zacharias Blad

Zacharias Blad har redan förutspåtts som Sveriges näste superstjärna men det har inte riktigt hänt än, dock tror och hoppas vi att 2014 kommer att bli året då det händer. Han är sprudlande, musikalisk och så där knasig som en riktigt bra artist borde vara.

Naomi Pilgrim

Här har vi ytterligare en artist som stått lite i bakgrunden för att sedan ta steget ut i rampljuset som soloartist i november. Naomi körade tidigare bakom Lykke Li och visst finns det något liknande drömskt hos Naomi Pilgrim som hos Lykke Li. Första singeln ”No Gun” är både sval och varm och framför allt så fantastiskt bra.

Dessa artister och många fler hittar du i den här spellistan:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB