Startsida / Inlägg

”Inspelningen slutade med att jag hamnade på akuten”

av Karin Moberg

 

Efter att BWO bestämt sig för att ta en paus och Alexander Bard presenterades för låtskrivaren och producenten Andreas Öhrn så bildades Gravitonas, en elektronisk rockduo. I dag kan vi meddela att gruppen släpper musikvideon till singeln ”People Are Lonely” och som premiärvisas hos oss. När vi ringer upp Andreas Öhrn för att få veta mer om videon så sitter han i studion tillsammans med en annan grupp.

gravitonas

Vad händer i studion nu?

– Nu håller jag på att skriva och prodda en låt här tillsammans med en tysk DJ-duo, Michael Mind Project. Vi gjorde deras förra singel tillsammans så nu blir det ny låt.

När kommer den ut?

– Jag vet inte. Vi har precis börjat och jag håller på att lägga in nya sångmelodier.

Berätta om er nya singel! Vad handlar den om och vem har skrivit den?

– Det är en låt som heter ”People Are Lonley” som smygspelades på QX-galan för några dagar sen. Det är Gravitonas som gör den i samarbete med Army of Lovers. Det är jag, Alexander Bard och Stefan Ahl som har skrivit den.

Vad handlar musikvideon om?

– Ensamma människor. Jag är instängd i ett rum och kan bara ta mig ut med hjälp av en slägga. Jag lyckas slå sönder väggen och kommer in i ett nytt tomt rum och så håller jag på så där tills jag stöter på en björn, som har jagat mig i hela mitt liv. Vi blir vänner, men vi kan tyvärr inte prata med varandra utan bara dela vår ensamhet.

Det låter som en rolig inspelning!

– Ja, men det var ganska dramatiskt. Själva inspelningen slutade med att jag hamnade på akuten och fick sy tio stygn efter att ha dragit av en sena i handen. På grund av att jag skulle slå igenom alla väggar så hände det en liten olycka. Tittar man riktigt noga i videon så kan man nog se när det händer.

Vad händer i framtiden? Kommer ni göra mer samarbeten med Army of Lovers?

– Nej det här var vårt sista samarbete med dem. Vi kommer göra andra samarbeten. Bland annat med den här tyska DJ-duon men även med DJs från Frankrike, Ryssland och Grekland. Vi är alla producenter och låtskrivare i bandet och tycker det är roligt att jobba med människor i olika genrer och länder. Vill vi släppa något i Ryssland så försöker vi hitta någon artist där som vi kan få till ett samarbete med. Kanske någon som är aktuell med en skiva eller turné.

Satsar ni bara utomlands nu eller får vi i Sverige också njuta av er?

– Vi kommer absolut släppa nytt nu i Sverige. Vi släpper en EP efter videoreleasen och har redan nu börjat med nytt material. Tidigare har vi inte turnerat så mycket i Sverige men förhoppningsvis blir det mer nu.

Vad kan vi förvänta oss av er kommande EP?

– Det kommer bli en liten förändring musikmässigt. Det är givetvis samma elektroniska pop och rock, men det kanske lutar lite mer mot det organiska hållet. I de samarbeten som görs med DJs så kommer det blir lite mer dance. Svårt att förklara skillnaden exakt, så det får man höra när EPn kommer ut.

Skärmavbild 2014-02-12 kl. 14.09.48

Här kan du se videon ”People Are Lonely”.

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB