Startsida / Inlägg

Cris Cab: ”Jag känner mig sexig i min morgonrock”

av Nora Lindkvist
criscab1200blog

Redan som 15-åring började han jobba tillsammans med superstjärnan Pharrell Williams, som sedan dess varit hans musikaliska mentor. Nu ligger 21-åriga Cris Cabs debutsingel ”Liar Liar” högt på topplistorna och han spås bli en av årets hetaste nykomlingar. Vi beslöt oss att för att stämma träff med den hajpade talangen, och det blev ett samtal som kom att kretsa mycket kring Cris kärlek för morgonrockar.

Hej Cris, hur är läget? Hur är det att vara i Sverige? 

– Hej! Jag mår fint! Det är faktiskt min andra gång i Sverige, men jag har inte hunnit se så mycket. Jag har mest blivit distraherad av alla sanslöst vackra kvinnor, och sen åt jag någon maträtt som var jättegod, men jag minns inte riktigt vad det var.

Känner du till några svenska artister?

– Nej, tyvärr. Eller jo, förresten – Swedish House Mafia! Jag gillar housemusik.

Berätta om din bakgrund – hur kommer det sig att du började med musik?

– Mitt musikintresse började tidigt. Jag växte delvis upp på Bahamas, vilket bidrog till att jag började lyssna väldigt mycket på reggae. Då fattade jag inte något av texterna, men jag förstod känslorna och budskapet som fanns i musiken. Jag tror att ens bakgrund och platsen man växer upp på betyder mycket för vem man blir, och i mitt fall också för det musikaliska uttrycket.

Vad lyssnar du på för musik nuförtiden?

– Just nu lyssnar jag mycket på Marvin Gaye. Det är musik som får mig att slappna av, speciellt när jag är ute och reser och jobbar mycket. Sedan blir det också mycket Rolling Stones, Earth, Wind & Fire, klassisk rock och hiphop.

Har du ett favoritalbum?

– Mitt favoritalbum är samlingen ”Legend” av Bob Marley. Den plattan kan jag lyssna på hur många gånger som helst utan att tröttna.

Okej, men då är du en ganska avslappnad kille?

– Ja, verkligen, jag är väldigt ”laid-back”. Efter en lång arbetsdag tar jag det gärna lugnt och dricker rödvin, lyssnar på Marvin Gaye och dansar omkring i min morgonrock.

I din morgonrock?

– Ja, självklart. Vem dansar inte omkring hemma i sin morgonrock? Annars får man ju inte den här bekväma och sexiga känslan!

Men du har jobbat mycket tillsammans med Pharrell Williams som också är din musikaliska mentor. Hur träffades ni?

– Jag träffade Pharell när jag var 15. Vi bodde båda i Miami då och Pharrell hade hört från en kompis att jag gjorde min egen musik och att han borde kolla in den. Han diggade det han hörde och gav mig några råd på vägen. Ett år senare hördes vi igen och då tyckte han att jag hade utvecklats mycket, och så började vi jobba mer professionellt tillsammans. Han är en grym mentor på alla sätt.

Din första singel ”Liar Liar” har blivit en riktig hit. Berätta om låten – vem är det du sjunger om som har ljugit dig? 

– Låten är nog lite mer allmän. Jag tror att alla någon gång har varit med om att man litat på någon som sedan har utnyttjat förtroendet och bedragit dig. Det händer både i förhållanden och vänskapsrelationer.

Men går det att undvika på något sätt? Har du något råd?

– Ja, ta tid på dig och ta reda på vem personen verkligen är innan du ger den ditt fulla förtroende.

Har du någon hemlängtan när du är ute och reser så här?

– Självklart. Jag saknar min säng, familj och vänner och mina vanliga matställen i Miami. Jag gillar att resa men det är rätt jobbigt att gå upp tidigt för att göra olika promotion-grejer.

Du är ingen morgonmänniska?

– Jo, vanligtvis, men fyra på morgonen är lite väl extremt kan jag tycka. Får jag välja går jag upp vid åttatiden och chillar i min älskade morgonrock.

Tränar du?

– Haha ja det gör jag. Det är viktigt för jobbet att vara i form och ta hand om sig själv. Jag försöker också ta hand om min röst. Det bästa när man reser mycket är att försöka hitta en ångbastu, vilket är väldigt bra för stämbanden. Det ska jag försöka göra senare i dag också.

Vad händer framöver?

– Mitt nya album kommer ut den 7 april, så det är jättekul. Jag har jobbat med Pharrell, Wyclef Jean samt skrivit eget material till plattan så det kommer vara en skön mix av reggae, pop och hiphop. Det finns något för alla helt enkelt!

Efter intervjun fick Cris feeling och bestämde sig för att spela ”Liar Liar” akustiskt för oss. Kolla in hur det såg ut och lät här nedan:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB