Startsida / Inlägg

EXKLUSIV FÖRHANDSLYSSNING: JUDAS PRIEST

av Felizia Uggla

Hör upp alla hårdrockare! Judas Priest är tillbaka med nya albumet Redeemer of Souls! WiMP ger dig en exklusiv förhandslyssning på det brittiska heavymetal-bandets sjuttonde album.

På den här plattan får vi också höra gitarristen Richie Faulkners studiodebut tillsammans med bandet. Han tog över platsen när originalmedlemen Kenneth Downing slutade och har dessutom, tillsammans med Glenn Tipton och Rob Halford, skrivit låtarna.

1200x720-copy

Det är nu 40 år sedan Judas Priest släppte sitt debutalbum ”Rocka Rolla” och sedan dess har de gått från att vara ett lovande hårdrocksband till att både definiera och omdefiniera genren Heavy Metal! I själva verket var de dem första av de stora rockbanden som även kallade sin musik ”​​heavy metal”, något som exempelvis Black Sabbath gjorde aldrig!

När de nu är tillbaka med ett helt nytt album, ”Redeemer of Souls” är det lämpligt med en riktig genomgång av bandets katalog! Detta görs genom Espen Nørvåg Slapgaard, Judas Priest-dyrkare och chefredaktör på Metal Hammer Norge, som den här månaden även har valt Judas Priest till tidningens omslag!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB