Startsida / Inlägg

VECKANS KLASSISKA ALBUM

av Felizia Uggla

”The Originals” är legendariska Deutsch Grammophons eller DGs flaggskepp när det kommer till återutgivningar av klassiska storsäljare. Här kan du ta del av den första delen från triologin!

ukjent (2)

”The Originals: Legendary Recordings – Part 1”

I mars 1995 lanserade Deutsch Grammophon ett av sina många flaggsepp och detta satte en ny standard för återutgivningar av bra inspelningar från LP-eran. ”The Originals” var hit-serien som med sin eleganta logotyp, sina suggestiva illustrationer, oöverträffat innehåll och överkomliga pris blev välkomnat av musikälskare världen över.

Den banbrytande serien har växt snabbt under de senaste två decennierna och idag omfattar de mer än 230 inflytelserika inspelningar. Det har tillsammans bildats något som liknar ett bibliotek av episka titlar som tillsammans har sålt över 13 miljoner exemplar runt om i världen.

Med detta album firar GD 20-årsdagen av det första albumet i serien. Här kan du höra den första delen av tre som du inom en snar framtid kommer att kunna följa enbart via oss på WiMP Classic och den här veckan har vi valt just detta album till ”Veckans Klassiska Album”. Njut av albumet som innehåller toner från Bach, Beethoven, Schubert och Carl Orffs legendariska spelningar tillsammans med Herbert von Karajen, Carlos Kleiber, Martha Argerich och många, mpnga fler. Enjoy!

Och kom ihåg att om du har frågor eller synpunkter – tveka inte att kontakta mig på morten.ernst.lassen@wimpmusic.com

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB