Startsida / Inlägg

Bra chans för Cluj och Basel

av Marcus Källberg

Tisdagens bloggspel – Dynamo Kiev – fick inte igång spelet i första halvlek men efter Feyenoords ledning i början av andra, vaknade laget till liv och vände starkt till en totalt sett välförtjänt seger. Nya CL-kval på programmet i dag och jag väljer att göra tre spel.

CFR Cluj har etablerat sig som topplag i Rumänien och i maj säkrade laget sin
tredje ligatitel på fem år. Laget har inte tappat några tongivande spelare hittills
i sommar och med nyförvärv som återvändande Ciprian Deac från Schalke 04,
Adam Vass från Brescia samt portugiserna Mario Felgueiras, Diogo Valente och Ivo Pinto har man både bättre bredd och spets på truppen i år.

Laget har förvisso inlett ligaspelet med två mediokra insatser men man har nog
gått framåt formmässigt med de matcherna i benen och nu när det handlar om Champions League lär lagets fokus vara betydligt bättre.

Tjeckiska Slovan Liberec såg klart tveksamt ut i förra omgången då man efter mycket möda krånglade sig vidare mot ett föga märkvärdigt Shakhter Karagandy från Kazakstan. I sommar har man såld landslagsbacken Gebre Selassie till Werder Bremen och nyförvärven imponerar inte. Laget måste höja sig rejält för att stå emot ett erfaret Cluj på bortaplan och det tvivlar jag på att man gör.

Ettan kan spelas till som bäst 1,80 hos Bet365.

FC Basel har – trots att man har tappat jättelöftena Xherdan Shaqiri och Granit Xhaka samt att Fabian Frei spelar OS – ett mycket starkt lag med gott om Champons League-rutin. Man inledde kvalet med två komfortabla vinster mot ett svagt Flora Tallin och även om Molde håller högre klass så har schweizarna ändå bra chans att koppla greppet om mötet redan på bortaplan. 

Molde slog enkelt mot ett begränsat Ventpils från Lettland i förra omgången men det var ingen värdemätare och i Tippeligan har man inte visat bästa formen på slutet. Jag håller Basel som ganska klar favorit här och 2,45 på tvåan hos Expekt är riktigt bra.

Med något mindre insats blir mitt tredje spel i dag ungerska Debrecen med asian hcp +0,5 (X2) borta mot vitryska BATE Borisov.

Bate gjorde två svaga insatser och hade flyt när man eliminerade Vardar Skopje i förra omgången. Laget är inte lika starkt som för ett par år sedan och OS-spelande duon Bressan och Bahas frånvaro är mycket kännbar. Man har förvisso värvat rutinerade Aleksandr Hleb men han har bara varit i klubben i några dagar och frälser knappast laget redan i kväll. 

Trots Debrecens tidigare svaga bortaspel tycker jag att BATE är överskattat hos oddsättarna. Debrecen +0,5 ger 2,12 hos bland annat 188Bet och för den än mer vågade så erbjuder Bet365 hela 4,75 på tvåan.

Det var mina tre idéer i dag. Vad tror ni på? Kommentera som vanligt!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB