Startsida / Inlägg

Intressant EL-torsdag

av Marcus Källberg

Basel, Cluj och Debrecen (X2) satt till slut samtliga i går och framgångarna för mina spelförslag här i bloggen fortsätter. Torsdagen bjuder högintressanta kval till Europa League och jag väljer att göra hela fyra spel.

En mycket starkt favorit tror jag att Twente är. Laget slarvade förvisso i hemmamötet med Inter Åbo men visade sedan klassen på bortaplan (5–0)
och man har säkert gått framåt ytterligare i form med de två mötena i benen.

Mlada Boleslav slog ut isländska div 2-laget Thór utan att imponera nämnvärt
i förra omgången. Nu väntar ett helt annat motstånd för tjeckerna och lägg därtill att laget rapporteras ha elva man på skadelistan i dagsläget så har man knappast något att sätta emot Twente här.

Apoel Nicosia var den stora överraskingen i förra säsongens Champions League
och lagets hemmastyrka fick bland annat Lyon, Porto och Zenit känna på då.
CL-deltagandet i fjol kostade dock i ligaspelet och den här säsongen får man nöja sig med Europa League. Den till 3/4 nya backlinjen såg ganska bra ut mot Senica
i förra rundan och det bör inte vara något problem hemma mot Aalesund heller. Offensivt sett är truppen från i stort sett intakt.

Aalesund gillar jag hemma på konstgräset på Color Line Stadion men i bortaspelet håller laget inte samma standard. Man dras med en lång skadelista sedan tidigare och det tuffa matchandet på slutet har nog slitet på den ganska tunna truppen. Norrmännen lär få en kämpig kväll i ett 30-gradigt Nicosia.

Dubbeln med Twente och Apoel Nicosia ger ca 1,75 hos flera bolag.

Jag tror även på mycket bra chans för Dynamo Moskva borta mot Dundee United. Ryssarna har ett bra lag även i år och med två ligamatcher i benen talar såväl grundklass som dagsform till deras fördel. Dundee kom femma i den allt svagare skotska ligan i fjol och av transfermarknaden hittills i sommar att döma så är laget inte starkare i år. Inspiration och kämpaglöd i all ära men det är knappast tillräckligt för Dundee mot ett motstånd av Dynamos kvalité.

En stark tvåa som kan spelas till 1,80 hos bland annat Ladbrokes.

Jag gör även två mindre spel på två kapabla hemmalag till fina odds.

Israeliska Bnei Yehuda gjorde två stabila insatser mot Shirak i förra omgången och hemma i Tel Aviv är laget alltid svårslaget. PAOK Saloniki har tappat bland andra Malezas, Cirillo och Kresic i sommar och det här är lagets första tävlingsmatch
för säsongen. Att PAOK är klar favorit här känns lite förvånande och höga 3,25 på ettan (Betway) är spelvärt.

Ännu större favorit är KAA Gent borta mot Videoton och det känns också tveksamt. Gent har haft stor spelaromsättning under sommaren och då Jörgensen, Smolders, Coulibaly, Ljubijankic och El Ghanassy med flera har lämnat, har man tappat stora delar av startelvan från förra säsongen. Videoton har stark ekonomi och ses av många som det bästa laget i Ungern kommande säsong. Man gav ett positivt
intryck mot Slovan Bratislava och jag håller laget som knapp favorit i hemmamötet. 3,40 på ettan (Bet365) är taget.

Det var mina spel den här fullspäckade torsdagen. Har ni hittat några bra spel
i Europa League eller OS? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB