Startsida / Inlägg

ML Canadiens

av Steven-Lee

Hejsan!

Fleetwood var en flopp igår. Extra irriterande när man vet vilken kapacitet som finns i det laget.

I övrigt gick det som smort. Uniatonoma gjorde susen i bloggen och Bordeaux fixade panelspelet.
Hoppas även det var några som ryggade PowerPlay-systemet som satt till ett odds närmare 15 000.

***
Mike Babcock matchade Carey Price hårt under OS. Först ledde det till ett guld i Sotji och nu får han även ”betalt” genom att Canadiens väljer att vila den trötta keepern ikväll. Trots detta är jag inne på att
Red Wings får problem. Man hade tio spelare iväg till Ryssland. Henrik Zetterberg rev tidigt upp sin gamla skada och blir borta länge. Pavel Datsjuyk, en av få som levde upp till förväntningarna i det ryska laget, kom tillbaka med ett ömt knä och är ett stort frågetecken. Äldre spelare som Niklas Kronwall och
Daniel Alfredsson matchades hårt (gick ju som bekant hela vägen till final) och kan få svårt att hinna återhämta sig. Jimmy Howard väntas ta plats mellan stolparna inatt. Stephen Weiss och försvarsspelaren Jakub Kindl är inte redo för spel.

Montreal Canadiens sparar alltså Carey Price. Ställer Peter Budaj mellan stolparna. Han vann sin senaste NHL-match med 4–1 mot Boston (motade 34 av 35 skott). Övriga sju spelare som varit iväg på OS åkte dock ut förhållandevis tidigt. Vasse P.K Subban plockade hem en guldmedalj, men lär inte vara speciellt sliten, med tanke på att han fick se matcherna från sidan.

Red Wings har gått till slutspel i 22 raka säsonger, men om jag var Detroit-fan så skulle jag vara lätt orolig över att den mäktiga sviten kanske spricker. Henrik Zetterberg blir troligen borta resten av säsongen och Pavel Datsjuyk lär också missa matcher, då och då, framöver. Många spelare som börjar bli till åren och med tanke på att flera nu även har ett OS i benen, så är jag tveksam till att laget orkar med en rejäl ”push”. Återstår att se.

Mitt spel: Canadaiens, Moneyline, till 1,67.

***
Hur spelar ni idag?
Kommentera som vanligt!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB