Startsida / Inlägg

Wake up Roberto!

av Steven-Lee

Hejsan!

Två bra spel igår, men det blev stolpe ut på båda…
La Equidad tog ledningen i 15:e minuten och hade flera chanser att utöka, men åkte istället dit på en sen kvittering. Jaja! Upp på hästen igen.

Säkert många som kommer höja på ögonbrynen över dagens bloggspel, men jag väljer att lyfta fram Roberto Soldado ”anytime” till 2,38 hos Bet365 (om han startar – startar ”Ade”, så hopppar jag över).

Roberto S till White Hart Lane med en stor prislapp på sig och skyhöga förväntningar.
Har inte alls levt upp till dessa, men fortsätter att ta sig fram till chanser.
Missade öppet mål i bortamötet senast. Tar sig fram till ungefär lika många lägen som ifjol, men skillnaden är att han inte träffar målet. Bara 31 % av avsluten går innanför ramen, att jämför med förra säsongens 51 %. Han får dock fortsatt stöd från Spurs-supportrarna och efter matchen i Ukraina så gick
han ut på Instagram och lovade att fortsätta ge allt, för att snart kunna visa upp sig från sin bästa sida.
Har varit lite av en kulturkrock för den gode Soldado. I Valencia var han en ledare, som tog mycket plats. Men hans engelska är inte den bästa och i Tottenham har han inte fått leva ut sin personlighet.
Ryktats om att han ska vara på väg tillbaka till Spanien, men tar engelska-lektioner och verkar vara villig att göra allt för att få upprättelse i England. Lång utläggning – nu till kvällens match.

Dnipro gick att spela till trevlig odds senast. Spurs ställde visserligen en helt okej startelva på benen, men lämnade ändå flera viktiga kuggar hemma i London. Nu väntas Tim Sherwood mönstra en något
starkare uppställning och man startar alltså i lätt uppförsbacke (0–1). Dnipro behöver inte stå för något
finlir utan kommer lugnt att luta sig tillbaka och ha gott om spelare bakom bollen – för att sedan hitta kontringslägen. Troligt bollinnehav: 60–40 %. Matchbilden lär inte skilja sig särskilt mycket från senast.

Kommer följa upp XI:or här. Soldado liras, om han startar.
Kan även finnas ett till specialspel till runt 4,00.

***
Kliver även in i matchen i Neapel.
Resultat: Napoli, and both teams to score. Odds: 3,60 (Stan J).

Scenario: Napoli går enligt egen utsago in med helhjärtad inställning. Har pratats om kvällens match i termer som ”cupfinal”. Benitez laguttagning tyder även på att man går för full kraft. Insigne, Pandev, Inler, Hamsik, Behrami, Higuain, Callejon är alla med i truppen. Det kommer att bli full fart framåt direkt från avspark från hemmalagets sida. Jag räknar med att man tar ledningen. Därefter kan det dock smyga sig in lite nervositet. Skulle inte förvåna mig om man blir lite för försiktigt och ”släpper in” Swansea i matchen – som i det läget (hypotetiskt) inte har något att förlora. Jonjo Shelvey och Michu
saknas visserligen, men man har Wilfried Bony i gott slag och han kan ställa till med oreda för Napoli.

Skulle Swansea lyckades forcera in en kvittering, så vänds dock allt upp och ner igen. Man vet då att man har ena benet i kvartsfinal och kommer förmodligen ställa samtliga spelare på rätt sida bollen.
Napoli har dock alla verktyg som krävs för att skruva upp ett defensivt motstånd, man är vant vid det i ligan och ett sent 2–1-mål känns inte alltför långsökt.

Det var ett scenario på hur det kan gå till, men 3,60 på att båda lagen hittar nätet, och Napoli avgår som segrare är ett par tiondelar i överkant.

***
Hur lägger ni upp dagens spel? Kommentera som vanligt!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB