Startsida / Inlägg

H2H

av Steven-Lee

Hejsan!

Alex Ovechkin lyckades inte hitta målet igår, men gick bättre i Panelen…
Washington ML och Djurgården gjorde sitt.

***
Rekat av årets sista tävling på PGA-Touren. Har stark feeling för ett par spelare, men inväntar livespel.
Tävlingen går av stapeln på Sea Island Resort, där torsdag-fredag kommer delas upp mellan Seaside Course och Plantation Course. Det är den stora anledningen till att det kan vara bättre att vänta med outright-spelen.

Vänder mig istället till H2H-marknaden.

Frispråkige gamle Boo Weekley gick nyligen ut och sågade spelschemat på PGA-Touren och sade att det spelas alldeles för mycket golf. Smålarvigt uttalande, som dessutom vittnar om att motivationen kanske inte är på topp alla gånger. Nu gick han visserligen och spelade bra golf i Mayakoba och stod för en framskjuten placering, men skulle inte direkt förvåna om det direkt kommer en motreaktion. Han ska idag ut på Plantation Course, som för första gången används i PGA-sammanhang. Finns alltså ingen course-form att luta sig emot, men vi kan konstatera att det är en relativt kort 72:a, med tämligen breda fairways. Boo Weekley är medelbra på det mesta, men brukar sällan glänsa på greenerna – snarare tvärtom. Har dessutom en tendens att vara ganska trögstartad, snittscore under torsdagar: 71,57 (senaste tre månaderna).

Jason Dufner slår kanske bollen bättre än någon annan och har normalt stenkoll på längden med sina järn. Ska såklart också ut på Plantation Course för första gången, men jag tror på ”kärlek vid första ögonkastet”. Layout, gräs och väder ska passa honom alldeles utmärkt. Tycker att det är tråkigt att putta, enligt egen utsago, och är heller inte särskilt bra på det. Men ska ju nu ”möta” en gubbe som är i stort sett lika dålig på den delen av spelet. Dufner spelade som bäst golf när han var lite mullig och tuggade tuggtobak – nu syns han både nyklippt och slimmad. Säkert mer hälsosamt och det verkar nu också som han börjar hitta tillbaka till sitt tidigare så säkra golfspel. Har spelat bra golf i Georgia-området tidigare och startar ofta väldigt starkt. Snittscore under torsdagar, 68,40 (senaste tre månaderna).

Jag klipper JD till runt 1,90 (H2H mot Boo Weekley). Liras hos Bet365, där det är tvåvägs som gäller – alltså pengarna tillbaka om spelarna går runt på samma antal slag.

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB