Startsida / Inlägg

Onsdagsspel

av Steven-Lee

Hejsan!

Dagens inlägg är på gång, men dröjer något.

Fortsatt ganska trist utbud och återigen håller jag nere insatserna.

Washington har haft ett ganska luftigt schema på sistone. Mötte Flyers i torsdags (5–2-seger) och dagen efter blev det 2–3-förlust mot Flames. Har därefter varit matchledigt och borde komma ut på pigga ben. Ben Orpik missade måndagens träning och betraktas alltjämt som osäker till spel. Annars så ser allt bra ut. Två starka, producerande kedjor i Ovie-Bäckis-TJ samt MoJo-Kuz-Burakowsky. Ingen confirmed starter i målet, men allt pekar på Braden Holtby.

Detroit har matchats betydligt hårdare på slutet. Spelat matcher fredag, lördag och måndag. Pavel Datsjuyk har gjort comeback från sin skada, men har sett märkbart ringrostig ut. Henrik Zetterberg har spelat fem raka matcher utan att noteras för någon poäng.

En viss Alexander Ovechkin jagar en tung milstolpe. Behöver bara ett mål till för att gå förbi barndomsidolen Sergei Fedorov i den ”ryska målligan” i NHL. Han har sett brutalt hungrig ut i jakt på det målet som tar honom till förstaplats. När Capitals mötte Red Wings för någon vecka sedan, så stod Ovie för 40 % av lagets skott. Han matade iväg 15 avslut, varav flera A-chanser. Petr Mrazek stod i vägen för allt – men skulle inte förvåna om han får kapitulera ikväll, bakom ett lätt slitet Detroit-försvar.

Huvudspel: Ovechkin AG, 2,16.
Spelar även honom med nedskruvad insats som last goalscorer till 8,50.
Leder Detroit i slutet, så kommer han att spela vartannat byte – leder Capitals, så är ju chansen stor att Red Wings tar ut keepern och då lär man vara angeläget om att ha Ovie på isen, så han får sitt viktiga mål.

Ni får dock gärna börja fylla på med era rekar och funderingar!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB