Startsida / Inlägg

Målspel i Segunda

av Marcus Källberg

Måndagen bjuder bland annat på ett bottenmöte i spanska Segunda División mellan Bilbao Athletic och Llagostera och där tycker jag att det finns ett bra målspel.

Athletic har inlett säsongen svagt med endast nio poäng på elva matcher och det är offensiven som har varit lagets stora bekymmer så här långt. Man har endast gjort sex mål hittills och dessutom har man varit mållöst i fem av de sex senaste matcherna. Lagets defensiv är däremot riktigt stark och med nio insläppta är tabelljumbon näst bäst i serien.

Llagostera bjuder överlag på en mer öppen och målrik fotboll men det är främst på hemmaplan. I bortaspelet agerar man däremot oftast ganska defensivt och där har man målskillnaden 3–11 på fem matcher. Till kvällens match har laget dessutom kännbara offensiva avbräck då bäste målskytten Jesús Imaz samt Escassi och Chumbi saknas.

Ett offensivt försvagat Llagostera lär nog vara ganska nöjt med en poäng här och mot ett uddlöst hemmalag har man goda möjligheter att hålla siffrorna nere. Under 1,5 mål till goda 2,80 hos BetVictor känns spelvärt.

Hur spelar ni idag? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB