Startsida / Inlägg

Nytt försök med Idrissa…

av Steven-Lee

Hejsan!

Huvudspelet Troy Deeney satt som en skräddarsydd keps igår, till trevliga 3,75.

***
Dagens lir hämtas också från Premier League – SAC-marknaden.

Aston Villa har haft en hemsk säsongsinledning rent poängmässigt. Stundtals trillat boll ganska bra, men det saknas kvalité i alla lagdelar. En del har hävdat att Fabian Delph saknas, men där är jag inte enig. Tycker snudd på att hans ersättare, Idrissa Gueye, har varit strået bättre. Om vi ser till lite statistik mellan dom båda herrarna. Fabian Delphs 14/15-siffror först och därefter Idrissas stat, från nuvarande säsong.
Tacklingar/match: 2,1–4,0
Bollvinster/match: 1,4–3,6
Förbi-dribblad/match: 1,1–0,6
Vunna nickdueller/match: 0,7–1,1
Distans täckt/match: 11,16 km–10,50 km.

Idrissa Gueye är en av få Aston Villa spelare som kan hålla huvudet högt, men petades märkligt nog senast mot Tottenham. Nu är det dags för Remi Gardes första match vid rodret och jag är helt övertygad om att han måste ha fått rapporter om Idrissas betydelse – och stoppar in honom i startelvan igen. Behövs onekligen en ettrig bollvinnare på mitten idag, när man ska upp mot spelskickligt motstånd i form av Manchester City.

Idrissa är säkerligen taggad till tänderna efter att ha varit petad senast och drar normalt på sig mycket frisparkar (nästan flest i hela Premier League). Kan mycket väl få syna det gula kortet. Om han nu inte skulle komma till spel, så är det Void som gäller.

SAC, @4,00 (0,25 högre än vad vi erbjöds mot Spurs i måndags). Paddy P.

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB