Startsida / Inlägg

AG i NHL

av Steven-Lee

Hejsan!

Småtrött utbud nu de närmaste dagarna.
Kan vara läge att skruva ned insatserna.

***
Borta i NHL så rullar matcherna på i god takt.
Toronto är som vanligt väldigt ojämnt. Det finns bra speed och offensiv kraft.
Man skapar också mycket chanser, men har ibland problem med skärpan. Har dock lossnat ordentligt på slutet. I natt körde man över Colorado med 7–3, mycket tack vare ett vasst powerplay. Leo Komarov var otäckt bra. Maple Leafs har också haft problem med målvaktsspelet. Varken James Reimer eller Jonathan Bernier har övertygat. Den förstnämnde är fortsatt skadad, vilket gör att ansvaret lutar på Bernier. Han höll nollan mot Los Angeles, men fick alltså släppa tre puckar förbi sig mot Avs och är nu alltså B2B.

Arizona vann blott elva matcher på hemmaplan ifjol, men har redan registrerat åtta hemmasegrar den här säsongen. Mycket tack vare Oliver Ekman Larsson. Han avgjorde mot Islanders senast – noterades för sitt 20:e matchvinnande mål i karriären. Otroligt starkt av en back. Får väldigt mycket speltid och följer att med som en ”fjärde forward” i anfallen. Given i powerplay. Gjort sju mål och då ska vi även komma ihåg att han har flest ramträffar i hela NHL, så kunde ha varit fler. Var en av isens bästa under säsongens tidigare möte med Toronto. Hade två-tre riktigt bra skottlägen mitt i slottet, men fick nöja sig med två assist då. Är bra på rören och kan mycket väl komma att straffa ett Back-to-back-trött Maple Leafs.

Oliver Ekman Larsson, Anytime Goalscorer: 4,50.

***

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB