Startsida / Inlägg

Ligue 1, fredag

av Steven-Lee

Hejsan!

Sitter och krigar med fredagsutbudet och har fastnat för en 2,00-oddsare.

Angers har gjort en överraskande bra säsong, men känslan är väl att ”bubblan” har börjat spricka. Bara vunnit två av de åtta senaste matcherna (på hemmaplan mot Caen och Monaco). Får nu klara sig utan tongivande Thomas Mangani (avstängd). Bollvinnare och playmaker i ett och samma paket. Tar även hand om merparten av alla fasta situationer (där Angers har gjort 60 % av alla sina mål ifrån). Mycket tyder även på att man tvingas undvara två nyckelkuggar i backlinjen. Mittbacken Romain Thomas gick sönder på en träning nu i veckan och högerbacken Yoann Andreu har också skadekänning.

Rennes har ett par klart bleka insatser bakom sig, men borde vara högst angeläget om att producera en bra insats framför hemmafansen. På tiden att man står för en stabil insats under nye tränaren Rolland Courbis. Kallat upp följande trupp:
Costil, Ab.Diallo – Armand, Baal, Danzé, Diagne, M’Bengue, P.Mendes, S.Moreira – B.André, G.Fernandes, Gourcuff, Salles-Lamonge – Boga, O.Dembélé, Grosicki, Ntep, Sio, P.Henrique

Ntep fick gå som central anfallare senast. Gjorde kanske sin bästa match, efter comeback från skadan. Kan mycket väl bli tungan på vågen, mot ett defensivt sargat Angers.
Ny skada på Mexer.

”Feeling” för ettan. Synas till strax över 2,00.

***

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB