Startsida / Inlägg

Tror på Everton och ”den gamla damen”

av Fredrik Jönsson

Skönt att se att Rennes fick med sig en sen vinst igår – självmål. Spel inne för Steven-Lee, snyggt!

För min del blir det England. Som oftast en lördag. Men även spel i Italien.

Everton var effektivt mot ett Stoke med skador förra helgen. Roberto Martinez mannar vann med 3-0 på Britannia. Väldigt starkt! Särskilt med tanke på att flera storlag haft det tungt borta mot Stoke.

Samma dag uppträdde West Bromwich väldigt svagt borta mot Newcastle. ”Magpies” hade mängder med chanser och WBA ska vara nöjda med att de kom därifrån med ”bara” 0-1. West Bromwich hade cupmatch i veckan och spelade då 120 minuter mot Peterborough, så det kan finnas en del slitna ben i laget.

Så, det är fördel Everton.

Everton har två raka 3-0-vinster i ligan och fullt med självförtroende. De två senaste matcherna mellan lagen på Goodison Park har slutat 0-0. Men med tanke på hur svagt WBA var senast mot Newcastle tror jag på en annan utgång.

Om WBA uppträder som senast mot Newcastle kan det rinna i väg i eftermiddag. Jag testar att spela -1 asian på Everton till @1.85. Det betyder pengarna tillbaka vid uddamålsvinst.

Juventus inledde Serie A svagt, och torskade bland annat mot Napoli borta den 26 september. Men sedan dess har det bara blivit en enda ligaförlust och i kväll möts lagen i Turin. Napoli leder ligan med två poäng efter en fantastisk stark säsong.

Juventus saknar bland andra Chiellini, Caceres, Mandzukic, men däremot är Khedira med i truppen igen. Laget har otroligt mycket självförtroende också efter 14 (!!) raka vinster i Serie A – mycket starkt.

Även om Napoli varit fantastiskt bra och Gonzalo Higuain är en målmaskin – 24 fullträffar i ligan – tror jag inte Juventus viker ner sig. Därmed spelar jag -0.25 på Juventus till @1.875. Slutar matchen oavgjort blir det halv förlust.

Med tanke på kvalitén i lagen lägger jag även en slant på ö 2.25 mål, finns till @1.975. Om det bara blir två mål i matchen blir det halv förlust.

Vad spelar ni? Kommentera gärna nedan!

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB