Startsida / Inlägg

FT/HT i CL-kvalet

av Marcus Källberg

Elfsborg motsvarade sitt favoritskap i går och även bland dagens CL-kval väljer jag att luta mig emot en stark favorit.

Dundalk eliminerade rättvist isländska FH i förra omgången efter en dominant insats hemma samt en fullt godkänd i returen uppe i Hafnarfjördur. Lagets defensiva brister var dock påtagliga i de matcherna och släpper man in tre mål mot FH, lär man får slita hårt nu när motståndet är ett par klasser bättre. Förutom skadade backen Brian Gartland är hela truppen disponibel.

Vitryska BATE Borisov slog komfortabelt ut finska SJK i förra omgången. Man imponerade förvisso inte spelmässigt men efter 2–0 hemma och sedan ledning även i bortareturen var avancemanget aldrig i fara. Backen Nemanja Milunovic är enda avbräcket och laget har precis som Dundalk var spelledigt i ligan på slutet så man är knappast speciellt slitet heller.

BATE är starkt hemma i Borisov vilket bland annat Roma och Athletic Club har fått känna på de senaste säsongerna och jag tror inte Dundalk orkar att stå emot här. För att fått upp oddset hoppas jag att man får hål på irländarna redan innan paus och BATE HT/FT till 2,20 hos Bet365 blir mitt spel i dag.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB