Startsida / Inlägg

Öppna spjäll i Slovakien

av Marcus Källberg

BATE lyckades trots stor dominans bara få in en boll mot Dundalk och det målet kom i andra halvlek så mitt HT/FT-spel gick om intet. Färre CL-kval på programmet i dag men ett par intressanta matcher och det blir tre spel för min del.

Två av dessa gör jag i mötet mellan slovakiska AS Trencin och polska Legia Warszawa. Trencin har ett ungt och talangfullt lag med offensiven som sin styrka samtidigt som man emellanåt agerar naivt i försvarsspelet. Laget var inblandat i ett minst sagt underhållande dubbelmöte mot Olimpija från Slovenien i förra omgången. I båda mötena blixtstartade man med ett bländande anfallsspel och klar ledning för att sedan tappa i både tempo och självförtroende ju längre matchen led.

Till kvällens match har man ett par nya avbräck och varken mittbacken Lukas Skovajsa eller vänsterbacken Kingsley Madu kommer till spel. Däremot är b/mf James Lawrence tillbaka. Offensive stjärnan Matus Bero är såld till Trabzonspor men han lämnar inte förrän efter detta dubbelmöte.

Legia Warszawa övertygade inte i två matcher mot ett begränsat Zrinjski från Bosnien och även i det inhemska spelet har man startat säsongen tveksamt. Till detta möte får man klara sig utan tongivande mittfältaren Guilherme och vänsterbacken Adam Hlousek som båda är skadade.

Trencin lär sin vara trogen trampade gasen i botten från start och köra så länge det går och med sin tekniskt skickliga och speediga offensiv kan ställa till bekymmer för ett formsvagt Legia också. Samtidigt har polackerna tillräckligt med rutin och kvalité i laget för att utnyttja Trencins svagheter.

2,21 över 2,5 mål hos Pinnacle känns riktigt bra och även Trencin HT till 3,40 hos William Hill är tilltalande.

***

Mitt tredje spel gör jag i eftermiddagsmatchen mella Astana och Celtic. Skottarna som inledde säsongen med en pinsam förlust borta mot Lincoln Red Imps från Gibraltar, har defensiva bekymmer här. Sedan tidigare saknades Dedryck Boyata och Jozo Simunovic och då även Erik Sviatchenko har gått sönder och Kolo Touré inte är spelklar, så lär det bli Efe Ambrose tillsammans med unge Eoghan O’Connell eller Mikael Lustig i mittförsvaret.

Astana hade förvisso stora problem och en hel del tur som tog sig vidare mot ett defensivt skickligt Zalgiris senast men man kan dock betydligt bättre än så och på hemma på konstgräset i Astana är laget alltid jobbigt att möta. Dessutom tror jag att matchbilen mot Celtic kommer att passa bättre än den mot ett ultradefensivt Zalgiris. Man har fått lagkaptenen Tanat Nuserbayev skadad men har var formsvag i båda matcherna mot Zalgiris så det ser jag inte som något större minus.

Även om inte Astana har sett lika bra ut som förra säsongen, så bör man klara av ett begränsat och skadedrabbat Celtic hemma i Kazakstan och 2,40ettan hos Betsafe är bra betalt.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB