Startsida / Inlägg

Hcp-spel i CL-kvalet

av Marcus Källberg

Trots spel med en man mer i knappt 40 minuter så lyckades ett naivt Sarpsborg 08 tappa ledningen två gånger om mot Lilleström och min form här i bloggen är lika instabil som Sarpsborgs backlinje var igår. Idag handlar det om kval till Champions League och jag testar ett hcp-spel på en av dagens fyra stora och starka favoriter.

Qarabag från Azerbajdzjan har vunnit ligan fyra år i följd och det har gett laget gott om rutin från Europaspel. Man har förvisso inte lyckats kvala in till gruppspelet Champions League ännu utan har fått ge sig mot Salzburg, Celtic och Viktoria Plzen. Däremot har laget tagit sig till gruppspelet i Europa League tre år i följd.

I sommar har man tappat försvarsduon Qurbanov och Muarem men i övrigt är startelvan från ifjol intakt och i nyförvärven; målvakten Kanibolotsky, mittbacken Rzezniczak och yttern Guerrier så har man tillfört ytterligare rutin.

Nu ställs man emot Samtredia från Georgien. Laget vann överraskade ligan i Georgien ifjol då Dinamo Tbilisi hade ett mellanår men i år går det inte lika bra och man ligger för tillfället trea i tabellen, tio poäng bakom Dinamo. Samtredia har bara gjort två framträdanden i Europaspelet tidigare genom åren och ifjol föll man klart i EL-kvalet mot Qarabags svagare ligarival Qabala med 1–5 borta och totalt 3–7.

Samtredia var som sagt chanslöst mot Qabala i Baku mot förra sommaren och då man verkar sämre än ifjol, så har jag svårt att se laget stod emot Qarabag här. Qarabag -1,5 spelas till goda 1,93 hos BetVictor.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB