Startsida / Inlägg

Premiär i Superligan

av Marcus Källberg

Av gårdagens tre spel var det endast NK Osijek som motsvarade förväntningarna och det blev minus i kassan. Idag tror jag mycket AGF mot Horsens i premiären av danska Superligan.

AGF hade en jobbig fjolårssäsong och efter att ha slutat tolva i grundserien krävdes det sedan kvalspel för att klara kontraktet. Århus-klubben har dock lyckats behålla stommen från förra säsongen intakt och med nya namn som mittfältstrion Tobias Sana, Adama Guira och Jakob Ankersen samt försvarsduon Pierre Kanstrup och Frederik Möller (samtliga finns med i premiärtruppen) bör man definitivt kunna undvika bottenstriden i år.

Horsens hade också det motigt och fick kvala sig kvar förra säsongen men till skillnad från AGF har man även haft det tufft på sommarens transfermarknad. Hela tio spelare har lämnat varav Niklas Dannevang, Frederik Möller, Conor O’Brien, Kim Aabech och André Bjerregaard alla var bofasta i startelvan under 2016/17.

Inför premiären har man ytterligare bekymmer då ordinarie trion Peter Nymann, Mathias Nielsen och Hallur Hansson är skadad. Sammantaget är det alltså åtta spelare från förra säsongens mest använda startelva som ska ersättas.

Premiärer är förvisso alltid lite luriga men då Horsens ser klart svagare ut än föregående säsong och därtill lär behöva tid på sig för att spela ihop laget, så bör AGF ha god möjlighet till tre poäng här. Ettan till 1,65 hos bland annat NordicBet blir mitt fredagsspel.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB