Startsida / Inlägg

Tre spel i EL-kvalet

av Marcus Källberg

Zilina hade 1–0 och gjorde en överlag pigg insats mot FC Köpenhamn och efter en timmes spel såg det bra ut för bloggens hcp-spel. Sedan filmade dock Miroslav Kácer till sig sitt andra gula kort och efter den utvisningen föll Zilina ihop totalt och tre snabba mål av Andrija Pavlovic såg till att kvällens slutade i dur för min del. Idag handlar det om EL-kval och jag har hittat tre intressanta spel.

Av dessa tycker jag att NK Osijek hemma mot FC Luzern är det allra bästa. Luzern dras med ekonomiska problem och bland alla spelare som har lämnat klubben i sommar märks tongivande namn som bäste målskytten Marco Schneuwly, mittbacken Ricardo Costa samt mittfältsduon Markus Neumayr och Nicolas Haas. Därtill saknas även backen Simon Grether och anfallaren Tomi Juric samt ytterligare fem nyförvärv i matchtruppen till kvällens match.

Osijek såg ganska piggt ut i två matcher mot UE Santa Coloma i första omgången och även om motståndet inte höll någon högre klass så fick flera nyförvärv nyttig speltid och man är säkert ännu vassare med de matcherna i benen. Jag håller laget som klar favorit hemma mot ett försvagat och till stora delar nytt FC Luzern och 2,10ettan hos BetVictor är bra betalt.

Bra odds är det även på Qabala hemma mot Jagiellonia Bialystok. Qabala har varit med i gruppspelet av Europa League två av de tre senaste åren och laget har stor rutin från dessa sammanhang. Man gjorde förvisso en slät figur i gruppspelet i höstas men i kvalet förra sommaren slog man ut både Lille och Maribor.

Jagiellonia som överraskande blev tvåa i polska ligan förra säsongen, har betydligt mindre rutin från Europaspel. Laget har dessutom tappat målfarlige mittfältsstjärnan Konstantin Vassiljev i sommar och skador på backen Piotr Tomasik samt mittfältsduon Przemyslaw Frankowski och Rafal Grzyb (de två sistnämnda har en liten chans till spel) hämmar också lagets chanser här. Jagiellonia får nog en svettig kväll i Baku och 2,15ettan hos BetVictor är taget.

Mitt tredje spel blir ett överspel i mötet mellan Hajduk Split och Levski Sofia. Gästerna slog ut Sutjeska från Montenegro i förra omgången efter 3–1 hemma och 0–0 borta men de siffrorna speglar inte matchbilden korrekt. Bulgarerna visade genomgående upp ett virrigt försvarsspel och släppte till massor av chanser i båda mötena och utan Sutjeskas ineffektivitet samt en hel del tur kunde Levski lika väl ha varit utslaget nu. Samtidigt visade Levski upp ett ganska piggt anfallsspel och då Hajduks defensiv inte heller är något att lita på känns över 2,5 mål till goda 2,11 hos Pinnacle spelvärt.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB