Startsida / Inlägg

TNS öppnar upp sig

av Marcus Källberg

Gårdagsspelet – Zaglebie Lubin – lyckades hålla undan till en knapp vinst borta mot Korona Kielce till ett fint odds. Idag är det fokus på CL-kvalet igen och jag gör ett hcp-spel på en av flera starka favoriter.

The New Saints försvarade sig som väntat med hela laget under större delen av matchen borta mot HNK Rijeka i förra veckan. Walesarna gjorde dock det överlag bra och förutom de två målen så skapade Rijeka mest halvchanser.

Att siffrorna stannade vid 0–2 var nog TNS ganska nöjt med och man känner sig nog långt ifrån slagna i kvällens retur i Oswestry. Att TNS förmodligen överger sin ultradefensiva taktik och tar lite större risker inför hemmapubliken tror jag emellertid mest gynnar ett spelskickligt Rijeka.

Rijeka var förvisso ganska uddlöst i det första mötet men nu har laget två tävlingsmatcher i benen och det i kombination med en mer öppen och passande matchbild gör att jag inte blir förvånad om kroaterna vinner komfortabelt i även returmötet. TNS är ett begränsat lag i grunden och defensiven är sårbar så länge man inte försvarar med hela laget.

Rijeka -1,5 till skapliga 1,86 hos Bet Victor blir mitt spel idag.

Det här var mitt sista inlägg för den här gången och jag vill passa på att tacka för mig och önska alla trogna YB-följare en fortsatt trevlig spelsommar.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB