Startsida / Inlägg

Ekstraklasa

av Marcus Källberg

Ett av två för mina spel igår då Umeå FC gjorde jobbet mot ett skadedrabbat VSK medan Djurgården däremot inte gjorde skäl för lönen mot Östersunds reservlag.

Att premiärmatcher är vanskliga spelobjekt har jag påpekat upprepade gånger genom åren för att sedan kliva i fällan ändå –  senast i fredags då AGF svek mot Horsens. Att leva som man lär är dock inte det lättaste och med risk för en ny dumstrut så spelar jag Zaglebie Lubin i polska Ekstraklasa i kväll.

Korona Kielce överraskade positivt 2016/17 då man slutade på en åttondeplats i grundserien och sedan femma i mästerskapsserien. Därefter har dock klubben bytt ägare och populäre tränaren Bartoszek är ersatt av italienaren Letteri – som bara har meriter från mindre tyska klubbar och aldrig varit långvarig i någon av dem. Hela 13 spelare har lämnat klubben i sommar och av dessa var Grzelak och Palanca tongivande och merparten av de övriga start- och/eller rotationspelare. Dessutom så saknas ytterligare två kuggar från ifjol då både Dejmek och Kielb finns med på en sex namn lång skadelista.

Det är dock alltid två lag på plan och frågan är om Zaglebie Lubin är tillräckligt bra för att kunna utnyttja problemen i hemmalaget men jag tror det. Man var jämnstarkt med Kielce i grundserien förra säsongen och förutom mittfältaren Piatek och backen Cotra har man lyckats behålla startelvan från ifjol intakt. Laget hämmas inte heller av några större skadebekymmer i truppen.

Zaglebie Lubin ser som sagt klart starkare ut än Korona Kielce i år och jag tror definitivt att Zaglebie slutar högre upp i tabellen än Kielce när säsongen summeras. Sen är det ju det där med premiärer men 2,43tvåan hos Unibet kan jag ändå inte motstå.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB