Startsida / Inlägg

UFC och DIF

av Marcus Källberg

Gårdagsspelet Kristianstad gjorde jobbet och vann till slut med klara 3–0 mot ett försvagat Oddevold. Idag blir det ett spel i Norrettan och ett i Allsvenskan.

Västerås SK har varit hämmat av skador den senaste tiden och inför sista matchen innan semestern ser läget än mer prekärt ut än tidigare under våren. Hela åtta man saknas definitivt i dagens matchtrupp och i nuläget har man 13 utespelare att tillgå. Dock så tvingades både Boris Ljevar och Filip Tronét att utgå tidigt i vinstmatchen mot Nyköping senast och den duon rapporteras tveksam till spel. Vill det sig illa så har tränaren Johan Mjällby alltså endast 11 utespelare tillgängliga varav flera är reserver normalt sett.

Umeå FC har gått starkt i sommar med sex vinster i följd och även om man hade marginalerna med sig mot Sollentuna senast så är formen mycket bra. Inga kännbara avbräck i truppen stör och mot ett sargat VSK så bör laget ha god chans att förlänga sin vinstsvit.

Oddset på ettan har som väntat sänkts de senaste timmarna men NordicBet erbjuder i skrivande stund 2,34 vilket är klart spelvärt.

Mitt andra spel idag blir Djurgården borta mot Östersund. ÖFK gjorde en strålande insats i torsdags då man förtjänt slog Galatasaray med 2–0 i EL-kvalet. Hyllningarna efter den insatsen har varit många och långa och nu pratas det nästan bara om returen i Istanbul på torsdag. Graham Potter och hans team har en tuff utmaning i att få ner laget på jorden igen och få det att ladda om till fullo för en allsvensk match tre dagar senare. I truppen saknas avstängde Fouad Bachirou men Saman Ghoddos är tillbaka.

Jag tycker att DIF har sett betydligt bättre ut i två matcher efter uppehållet än under våren och även om Gustav Engvall har återvänt till Bristol City så har man gott om offensiv kvalité kvar i truppen. Högerbacken Felix Beijmo är tillbaka efter skada och Haris Radetinac, som fick en knapp halvlek mot GIF Sundsvall senast, kan vara aktuell för startelvan nu.

Den här matchen ligger illa till för Östersunds del och jag tycker det är ganska naturligt om laget underpresterar här. Djurgården har kapacitet att dra nytta av detta och tvåan till 3,10 hos NordicBet känns högintressant.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB