Startsida / Inlägg

Tunga avbräck i Sönderjyske

av Marcus Källberg

Hejsan!

Källberg här igen då Steven-Lee har en kortare semester. Fredagens bästa spel tycker jag finns i danska Superligan där ett försvagat Sönderjyske bör få svårt att stå emot FC Midtjylland.

Sönderjyske har utifrån förväntningarna gjort en godkänd säsong hittills och hemma i Haderslev har man bara förlorat en av fem matcher. Bortsett från Horsens senast har man dock endast mött lag på den undre halvan i tabellen och i FCM väntar en betydligt tuffare uppgift.

Laget dras dessutom med skadebekymmer i nuläget och mittbacken Simon Poulsen, mittfältsduon Troels Klöve och Niki Zimling samt sannolikt även anfallaren Mikael Uhre saknas i kväll. Dessutom är backen Kees Luijckx avstängd och utan den kvintetten är Sönderjyske kraftigt försvagat.

FC Midtjylland har imponerat den här säsongen och har man bara inte tappat formen helt under landslagsuppehållet, så bör det vara god chans till tre nya poäng här. Avstängde mittfältaren Tim Sparv är enda kännbara avbräcket i truppen.

Med tanke på alla avbräck i hemmalaget så har oddset på tvåan föga förvånande sänkts de senaste dagarna men 1,80tvåan hos William Hill duger gott och väl för spel.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB