Startsida / Inlägg

H96

av Marcus Källberg

Gårdagens bloggspel, FC Midtjylland, gjorde ingen vidare första halvlek men spelade sedan upp sig efter paus och tog till slut en knapp men rättvis seger borta mot Sönderjyske. Dagens bästa spel tycker jag finns i Bundesliga.

Hannover 96 har inlett säsongen riktigt bra med 12 poäng på sju matcher. Senast borta mot Borussia Mönchengladbach åkte laget förvisso på sin första förlust men spelmässigt sett gjorde man en ny gedigen insats och avgörandet kom på en straff på tilläggstid.

Eintracht Frankfurt har å sin sida visserligen gjort det fullt godkänt sett till poängutdelningen så här långt men spelet har lämnat en hel del i övrigt att önska. Senast var man totalt sett klart sämre än VfB Stuttgart men laget lyckades ändå turligt och oförtjänt bärga tre poäng i slutminuten.

Frankfurt har därtill en del bekymmer inför dagens match. Laget har sedan tidigare en ganska kännbar skadelista med bland andra viktiga duon Gelson Fernandes och Omar Mascarell. Nu är dessutom mittbacken Simon Falette avstängd och sedan rapporteras det om sjukdom i truppen under veckan och kvintetten Sébastien Haller, Jonathan de Guzmán, Slobodan Medojevic, Makoto Hasebe och Marc Stendera sägs vara mer eller mindre osäkra till spel.

Hannover har fem namn på skadelistan men av dessa är det endast mittbacken Felipe som har figurerat i startelvan den här säsongen.

H96 har sett klart bättre ut än Frankfurt hittills under säsongen och då gästerna sannolikt tvingas avvara ett antal startspelare känns ettan riktigt intressant. BetVictor erbjuder fina 2,50 på den och det blir mitt enda spel idag.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB