Startsida / Inlägg

Spelvärt i England och Spanien

av Marcus Källberg

Parma var en besvikelse igår. Man hade förvisso ett par högklassiga chanser i slutet av första halvlek men överlag var man för trögt och idéfattigt och 0–0 mot ett stabilt Cittadella var rättvisande.

Gott om tänkbara spelobjekt denna högintressanta lördag och för ovanlighetens skull så tycker jag att det finns spelvärde i Premier League.

Jag inleder dock dagen med ett långskott i den tidiga La Liga-matchen. Sevilla har haft ett mastigt spelprogram den senaste månaden och spelet i Champions League har gått ut över ligaspelet med flera svaga insatser som följd. Laget såg riktigt tröttkört ut mot Celta Vigo förra helgen och man är knappast piggare nu med ytterligare en urladdning mot Bayern München i benen.

Sevilla har dessutom en ny stormatch nästa lördag då man spelar cupfinal mot Barcelona i Madrid så det är frågetecken för både lagets energi och dess fokus till dagens match.

Villarreal har blandat bra och sämre insatser friskt den senaste tiden. Laget är emellertid högkapabelt de dagar man är på rätt humör som t ex hemma mot Atlético Madrid för tre omgångar sedan. Kommer man upp i en liknande nivån idag kan man mycket väl vinna ett öppet möte mot ett slitet hemmalag. Höga 4,58tvåan hos Pinnacle känns som en självklar syn.

***

Så till dagens Premier League. Swansea har överlag sett betydligt bättre ut sedan Carlos Carvalhal tog över som tränare vid årsskiftet. Det har förvisso endast blivit en seger på de fem senaste matcherna men spelmässigt har det fortsatt sett fullt godkänt ut. Everton har inte så mycket att spela för och lär knappast uppbringa samma tändning som i derbyt mot Liverpool i förra veckan. Lagets bortaspel har dessutom varit svagt hela säsongen och att Gylfi Sigurdsson fortfarande är skadad är ett offensivt minus.

Med viktige anfallaren Jordan Ayew tillbaka efter avstängning så bör Swansea ha god chans till tre poäng mot ett avslaget Everton. 2,70ettan hos Bethard är bra.

***

Manchester City har efter en oerhört imponerande säsong åkt på ett par motgångar den senaste veckan med dubbla CL-förluster mot Liverpool samt ett 0–2-tapp i derbyt mot United. Flera startspelare ser ganska tröttkörda ut för dagen och frånvaron av avstängde Fernandinho och skadade Sergio Agüero är tunga avbräck även för en trupp av Citys kaliber.

Tottenham är obesegrat i ligan sedan nyår och laget har visat fortsatt toppform i bortavinsterna mot Chelsea och Stoke i april. Man har en i stort sett skadefri trupp att tillgå och lär dessutom vara revanschsuget efter 1–4 på Etihad Stadium i december. Ettan till fina 2,89 hos Coolbet blir mitt tredje spel idag.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB