Startsida / Inlägg

Danmark

av Marcus Källberg

Iskall gårdag för min del. Har precis grottat mig igenom de stora ligorna samt lite svenskt för tipsen i papperstidningen och bland dessa matcher tror jag mest på Sassuolo (flera bra insatser på slutet och Benevento är kroniskt bortasvagt) och Napoli (Milan saknar både Bonucci och Romagnoli). Dagens bloggspel hämtas dock ifrån danska ligan där jag tror att ett försvagat FC Midtjylland kan få det jobbigt borta mot tabelltrean FC Nordsjälland.

FC Midtjyllands starka vändning mot FCK senast gav tre viktiga poäng men blev också ganska kostsam då ”fel” spelare drog på sig varningar och nu har man mittbacken Kian Hansen, ytterbacken Marc Dal Hende och mittbacksreserven Bubacarr Sanneh avstängda. Även den sistnämnde är dock kännbar i nuläget då han har startat de senaste matcherna som ersättare för skadade Zsolt Korcsmár.

Med dessa spelare borta tappar FCM förutom defensiv trygghet även mycket av sitt fysiska spel och sin styrka på fasta situationer vilket annars hade varit till en klar fördel mot ett mer kvickt och tekniskt lagt FCN.

FC Nordsjälland har fin form och hemma på konstgräset i Farum är man svårslaget. Det blev 1–1 när lagen möttes här i ligan för en månad sedan men FCN var klart bättre då och förtjänade tre poäng i den matchen. Mikkel Damsgaard är tillbaka efter avstängning och inga nya kännbara avbräck stör.

Nu saknar FCM flera ordinarie defensivspelare och dessutom har laget 120 minuter från cupmatchen mot Hobro i torsdags i benen, så vinstchansen ter sig än bättre för ett formstarkt FCN än i mötet för en månad sedan.

Ettan spelas till 2,43 hos Coolbet.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB