Startsida / Inlägg

Vamos Depor

av Marcus Källberg

Sevilla gick jag emot i lördags och laget gjorde heller ingen vidare insats hemma mot Villarreal. Man låg under med 0–2 med kvarten kvar att spela men efter Jaume Costas andra gula kort och lite av Villarreals sedvanliga opålitlighet så lyckades man ändå – bittert – få med sig en poäng till slut.

Sevilla har haft ett tufft spelschema den senaste tiden med förutom ligaspelet även kvartsfinalerna mot Bayern och kvällens möte borta mot Deportivo La Coruña är lagets sjätte match på 18 dagar. Och man har också sett ganska tröttkört ut i de senaste ligamatcherna.

På lördag väntar dessutom Copa del Rey-finalen mot Barcelona i Madrid och med tanke på den matchen så förväntas tränaren Montella att vila ett antal startspelare. Hur många och vilka råder det oenighet om i spansk media men oavsett vilken startelva han väljer så ligger den här matchen knappast optimalt till för Sevillas del.

Definitivt borta är i alla fall avstängde anfallaren Ben Yedder och skadade backen Kjaer samt troligen även småskadade anfallsduon Muriel och Sandro.

Deportivo har efter en mestadels usel säsong helt plötsligt vaknat till liv igen och efter sex poäng på de två senaste matcherna har laget nu ”bara” fem poäng upp till Levante ovanför strecket. Formstarke anfallaren Adrián utgick i paus senast men han har lämnat klartecken till spel och tränaren Seedorf gör endast en ändring i startelvan där Guilherme är tillbaka efter avstängning och ersätter Emre Çolak.

Deportivo imponerade borta mot Athletic Club Bilbao senast och med förnyat självförtroende kan man nog ställa till problem för ett slitet och ofokuserat Sevilla också. Ettan spelas till 2,73 hos Pinnacle.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB