Startsida / Inlägg

Süper Lig

av Marcus Källberg

Ny vecka och förhoppningsvis lite bättre fingertoppskänsla i analyserna från min sida än i de miserabla tips jag har bidragit med de senaste dagarna. Utbudet är som vanligt på måndagar ganska begränsat men jag tycker att det finns ett klart intressant spel i turkiska Süper Lig.

Osmanlispor har haft en tung säsong och ligger näst sist i tabellen med två poäng upp till strecket i nuläget. Den främsta orsaken till det är lagets genomgående usla bortaspel med endast sex poäng på 14 matcher. Hemma i Ankara har man däremot mestadels spelat bra och har endast en förlust på de 11 senaste matcherna.

På skadelistan finns Özer Hurmaci och Payam Sadeghian men ingen av dessa är startspelare. Mittfältaren Raheem Laval är skadefri och aktuell för comeback här.

Trabzonspor har gjort en totalt sett godkänd säsong och laget har även visat fin form på slutet med klara hemmasegrar mot Kayserispor och Yeni Malatyaspor. Till kvällens match är man dock kraftigt försvagat.

Rutinerade anfallsstjärnan Burak Yilmaz – som har gjort 22 mål på 22 matcher denna säsong och som stod för två mål senast – är skadad. Självklart ett oerhört tungt avbräck. Med honom i startelvan så har Trabzonspor snittat 2,06 gjorda mål. På de sex ligamatcher som han har missat så har laget däremot endast gjort 0,67 mål i snitt.

Ett annant kännbart avbräck är att viktige defensive mittfältaren Okay Yokuslu är avstängd. Därtill finns även mittfältaren Ogenyi Onazi på skadelistan och dessutom är rutinerade mittbacken Ján Durica tveksam till spel.

Trabzonspor är förvisso bättre sett till grundkapacitet men utan både Burak Yilmaz och Okay Yokuslu är laget markant svagare. Osmanlispor är svårslaget i Ankara och därtill i stort behov av poäng i bottenstriden och kan man bara hålla nerverna i styr så är vinstchansen god. Ettan till 2,70 hos Bet365 blir mitt enda spel idag.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB