Startsida / Inlägg

Målspel i Vejle

av Marcus Källberg

Young Boys var som förväntat för starkt för Lugano och 2–0 var siffror i underkant. Full pott i tidningen också där, förutom Young Boys, även Djurgården satt som avslag och Randers som drag till fina 3,00. I dag gör jag ett målspel i Superliga.

Vejle har inlett säsongen i klart positiv stil. I premiären vann man rättvist hemma mot Hobro och senast fick man 1–1 med mersmak borta mot Bröndby. Laget har visat upp ett piggt anfallsspel i de matcherna men har samtidigt släppt till en del chanser bakåt. Till den här matchen saknas högeryttern Tobias Mölgaard Henriksen medan rutinerade Nicolaj Madsen är med i truppen igen efter skada.

AGF Aarhus har också spelat över förväntan i de inledande matcherna. I premiären var man mestadels det bättre laget borta mot regerande mästarna FC Midtjylland och senast borde man sett till chanser ha vunnit hemma mot FC Nordsjälland men laget har fått nöja sig med oavgjort i båda de matcherna. Nytt i truppen hos AGF är att mittbacken Pierre Kanstrup är skadad och missar matchen.

Två lag som båda har visat upp ett bra anfallsspel i inledningen av säsongen. Vejle spelar med stort självförtroende just nu och lär nog satsa offensivt från avspark inför den förväntat stora hemmapubliken. Jag tror på en öppen och chansrik tillställning där även AGF kommer att få gott om fina lägen och matchen borde även kunna bjuda på en del mål.

Båda lagen att göra mål till 1,91 hos Bethard blir mitt måndagsspel.

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

/Källberg

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB