Startsida / Inlägg

Sheriff får en chans till

av Marcus Källberg

Velje och AGF bjöd på en chansrik match och mitt BLGM-spel satt som det skulle. Bland annat tre CL-kval står på programmet i dag och jag väljer att ge Sheriff en chans till återupprättelse för fiaskot i förra veckan.

Jag trodde som sagt på Sheriff Tiraspol redan i bortamötet med Shkendija från Makedonien. Sheriff öppnade dock den matchen riktigt svagt och hade stora problem med ett piggt i Shkendija i den första halvleken där 1–0 i paus kunde ha varit mer. Sheriff spelade bättre i andra halvlek och skapade då också ett antal heta chanser men totalt sett var ändå insatsen en besvikelse och nu måste man vända 0–1 på hemmaplan.

I kvällens retur råder dock helt andra förutsättningar. Dels är Sheriff mycket starkt hemma i Tiraspol och dels är Shkendija inte alls lika vasst på bortaplan som hemma i Skopje. Shkendija gjorde en hemsk bortainsats mot ett föga märkvärdigt TNS från Wales i den förra omgången och lagets defensiva brister lär bli synade i kväll också. Jag vidhåller att Sheriff är det klart bättre laget här och 1,63 på ettan hos Coolbet är helt okej liksom ”att gå vidare” till 2,10 hos Betfair.

Ännu bättre spelvärde tycker jag dock att det är på Sheriff – att göra mål i båda halvlekarna till goda 2,90 hos Unibet och det blir mitt tisdagsspel.

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB