Startsida / Inlägg

Superliga

av Marcus Källberg

Gårdagens utflykt till den bulgariska ligan slutade i ett praktfiasko för min del och frånsett några fina drag i CL- och EL-kvalet så har min tipsform inte varit direkt sprakande den senaste veckan…. Idag prövar jag lyckan i danska Superliga och mötet mellan AGF Aarhus och FC Nordsjälland.

AGF Aarhus gjorde en stark premiär då man fick 0–0 med mersmak borta mot regerande mästarna FC Midtjylland efter att ha haft väl så mycket av både spel och chanser som FCM. En riktigt bra insats, inte minst med tanke på att tongivande duon Tobias Sana och Mustafa Amini saknades.

AGF har en i stort sett skadefri trupp att tillgå. Både Sana och Amini finns med i matchtruppen här och även om duon kanske inte är redo för 90 minuters spel så har tränaren David Nielsen två starka avbytare att kasta in om så skulle behövas.

FC Nordsjälland inledde piggt i sin premiär hemma mot Esbjerg men laget tappade mycket av spelet sedan mittfältsmotorn och lagkaptenen Mathias Jensen tvingats utgå skadad efter 25 minuter. I torsdagens EL-kval mot Cliftonville blev även anfallaren Godsway Donyoh skadad och även han är ett kännbart avbräck för FCN, speciellt som vasse Ernest Asante har lämnat i sommar. På skadelistan sedan tidigare finns Jonathon Amon, Patrick da Silva och Magnus Kofod.

AGF såg piggt ut mot Midtjylland senast och kommer laget upp i samma nivå nu så bör man ha god vinstchans mot ett försvagt FCN hemma på Ceres Park. Ettan till 2,20 hos Coolbet blir mitt söndagsspel.

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

/Källberg

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB