Startsida / Inlägg

Édouard gör mål igen

av Marcus Källberg

Sheriff skapade knappt några chanser på hemmaplan heller och gårdagens spel var helt iskallt. Mera CL-kval på programmet i dag och jag fastnade till för ett spel på målgörare i mötet mellan Rosenborg och Celtic.

Celtic vann det första mötet hemma på Paradise högst förtjänt med 3–1 och har kopplat ett starkt grepp om dubbelmötet. Tongivande i den segern var framförallt fransmannen Odsonne Édouard som såg riktigt vass ut och som stod för två mål. Den lovande 20-åringen gjorde en bra säsong hos Celtic redan i fjol med 9 mål på 20 ligamatcher varav tolv från start men nu verkar han att ha tagit ytterligare ett steg över sommaren och Édouard blir mycket intressant att följa framöver.

Rosenborg är normalt sett starkt hemma på Lerkendal och laget kommer nog göra ett tappert försök att jaga ikapp två mål. Det bäddar dock för en matchbild där laget även tvingas att blotta sig bakåt och Celtic kommer nog att få en del fina omställningslägen med en formstark Édouard som avslutare.

Odsonne Édouard att göra mål till 2,90 hos Unibet blir mitt sista spel i YouBet!-bloggen för denna sommar.

Jag vill även passa på att tacka för mig för den här gången för i morgon är bloggens förstepilot Steven-Lee tillbaka med laddade batterier efter sin semester och ser till att det blir ordning och reda på torpet igen.

Ha en fortsatt trevlig spelsommar!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB