Startsida / Inlägg

Intressant cuponsdag

av Marcus Källberg

Augsburg slog förvisso ut Mainz 05 i tyska cupen – men först efter förlängning och gårdagen slutade i moll för min del. Mer cupmatcher på programmet i dag och det finns intressanta spel både i England och i Spanien.

Tottenham spelar på tre fronter just nu och av dessa har nog Ligacupen klart lägst prioritet. Laget hade dessutom en tuff ligamatch mot Manchester City så sent som i måndags kväll och jag blir inte förvånad om tränaren Pochettino väljer att ställa över samtliga spelare som startade den matchen.

West Ham saknar viktige Noble och man har en del långtidsskador sedan tidigare men för övrigt så aviserar tränaren Pellegrini ett starkt manskap. Laget har revansch att utkräva för den oförtjänta ligaförlusten för elva dagar sedan och med tanke på förutsättningar tycker jag att oddsen borde vara de omvända här. Ettan spelas till goda 2,95 hos Unibet.

Bra odds är det även på Mallorca hemma mot Real Valladolid. Gästerna har gått riktigt starkt i La Liga på slutet och man har match mot Real Madrid på lördag och tränaren Sergio González visar inget större intresse för denna cupmatch. Han väljer att lämna i stort sett hela den ordinarie startelvan hemma och åker till Mallorca med mestadels bänknötare och B-lagsspelare.

Mallorca verkar enligt förhandsinfon däremot att gå in för uppgiften och ett inspirerat hemmalag har klar vinstchans mot ett B-betonat Valladolid. 2,87ettan hos Bet365 är bra betalt.

Girona kommer också klart försvagat till sin cupmatch borta mot Deportivo Alavés men det är inte lika mycket självvalt som mestadels på grund av en massiv skadelista. Bland de spelare som saknas i kväll så märks ordinarie namn som Bounou, Juanpe, Borja Garcia, Portu, Aday och Álex Granell samt inte minst skytteligaledaren Stuani.

Deportivo Alavés kommer troligen rotera lite i startelvan men man har både bättre bredd och grundklass i truppen än Girona och dessutom fördel av hemmaplan. Med tanke på gästernas alla avbräck så känns 2,00ettan hos Bwin med flera riktigt bra och det blir mitt tredje spel för dagen.

Hur spelar ni idag? Kommentera gärna!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB