Startsida / Inlägg

Revansch för Pens

av Marcus Källberg

Torsdagen bjuder ett ganska begränsat och småtrist fotbollsutbud och jag vänder istället blicken mot nattens NHL-hockey.

Pittsburgh Penguins har inlett säsongen i fin stil och har visat riktigt bra form den senaste veckan då laget imponerade stort med fyra vinster under kanadensisk bortaturné. I hemkomsten i tisdags svarade laget dock för en plattmatch då man föll med 3–6 mot New York Islanders. Inte minst målvakten Matt Murray hade en dålig kväll och han blev tidigt utbytt efter fyra insläppta på nio skott.

Islanders fick målvakten Robin Lehner skadad senast och han saknas troligen här. Även Cal Clutterbuck är tveksam till spel. Pittsburgh var utan Kris Letang i tisdags men han tränade igår och har förhoppning om spel i natt. Däremot missar Derick Brassard sannolikt även denna match.

Pittsburgh är ett bättre lag än Islanders i grunden och den svaga insatsen senast medför nog lite extra tändvätska här. Pens har god chans till en omgående revansch och den raka tvåan spelas till 2,15 hos Coolbet.

Hur spelar ni idag? Kommentera gärna!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB