Startsida / Inlägg

Ligue 1

av Marcus Källberg

Schalke 04 motsvarade mina förväntningar igår men däremot fick skrällspelet Ipswich bara 1–1 hemma mot Preston. Ett rikligt utbud och gott om spelalternativ även idag men jag nöjer mig ett spel i Ligue 1.

Nantes har efter en svag start på säsongen sett klart förbättrat ut i de senaste matcherna. Efter ligavinster mot Toulouse och Amiens så besegrade man Montpellier borta med 3–0 i Ligacupen i tisdags. Mittbacken Matt Miazga är enda namnet på skadelistan men honom har Kara Mbodji ersatt på ett överglänsande sätt i de senaste matcherna så det är inget större problem.

Guingamp spelade också Ligacupen i veckan och där slog man ut Angers efter 0–0 och straffar. Anfallaren Ronny Rodelin blev tidigt skadad i den matchen men normalt sett hade man haft god täckning för honom. Nu är dock även Nolan Roux skadad och därtill är lovande Marcus Thuram avstängd och utan dessa tre är det tunt framåt för Guingamp. På skadelistan finns även mittfälten Lucas Deaux.

Guingamp har gjort skapliga resultat på slutet men laget är ändå ganska begränsat i grunden och dessutom offensivt försvagat nu. Man får det nog kämpigt mot ett formstarkt Nantes på La Beaujoire och ettan spelas till 1,87 hos Bethard.

Hur spelar ni idag? Kommentera gärna!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB