Startsida / Inlägg

Bundesliga och Championship

av Marcus Källberg

Lördagen bjuder på ett digert utbud och jag fastnade till slut för ett favoritspel i Bundesliga och ett skrällspel i Championship.

Schalke 04 har underpresterat kraftigt hittills den här säsongen och laget har bara sju poäng efter nio spelade matcher. Insatsen borta mot RB Leipzig senast var dock ett steg i rätt riktning. Defensiven var stabil hela matchen och man var också närmast tre poäng med en ribbträff från Weston McKinnie.

Hannover 96 har också haft det motigt så här långt och laget ser överlag bristfälligt ut. Till dagens match har man därtill åkt på en del skador och förstemålvakten Michael Esser samt viktiga duon Niclas Füllkrug och Pirmin Schwegler saknas sannolikt här. Sedan tidigare är även Julian Korb, Takuma Asano, Linton Maina, Timo Hübers och Edgar Prib borta.

Schalke agerade förbättrat senast och mot ett skadedrabbat Hannover har man en lämplig uppgift till att påbörja sin klättring uppåt i tabellen. 1,61ettan hos Bet365 duger för spel.

Mitt andra spel idag blir Ipswich hemma mot Preston. Jumbon Ipswich har haft en bedrövlig inledning på säsongen och efter förlusten mot Leeds i förra veckan fick tränaren Paul Hurst sparken. Nu gör hans ersättare Paul Lambert debut och det kan ge laget en omgående nytändning.

Preston är ganska klar favorit här och det tycker jag är tveksamt. Man är ganska begränsat i grunden och lagets bortaspel har varit uselt hittills med endast två poäng på sju matcher. Man kan mycket väl få det jobbigt borta mot ett inspirerat Ipswich också och 3,56ettan hos Pinnacle är taget.

Hur spelar ni idag? Kommentera gärna!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB