Startsida / Inlägg

Grazie di tutto, Daniele!

av Marcus Källberg

Hejsan!

Källberg här igen då Steven-Lee har tre dagars mini-semester. Lite i skymundan av bland annat Elitloppet, Indy 500 och VM-final i Bratislava så bjuder söndagen även på den sista omgången av Serie A och där riktar jag blicken mot mötet mellan Roma och Parma.

Parma säkrade kontraktet via 1–0 mot Fiorentina förra söndagen och man har som nykomling överlag gjort en med beröm godkänd säsong. Laget lär inte vara särskilt fokuserat nu men man spelar samtidigt utan press och det talar för en avslappnad matchbild från Parmas sida.

Roma har däremot gjort en undermålig säsong och den teoretiska chansen till en fjärdeplats som finns kvar är det knappast någon som egentligen tror på. Mer fokus i säsongsavslutningen blir det nog istället på trotjänaren Daniele De Rossi som här gör sin sista match för klubben.

Ikoner som De Rossi brukar inte sällan dyka upp målprotokollet i sina avskedsmatcher (till exempel Ribéry och Robben för Bayern nyligen). Matchen mot ett avslappnat Parma blir förmodligen ganska chans- och målrik och får Roma därtill straff, får han sannolikt äran att ta den. Daniele De Rossi – målgörare i matchen till goda 4,00 hos NordicBet blir mitt spel idag.

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB