Startsida / Inlägg

Minst fem ordinarie saknas

av Marcus Källberg

Hejsan!

Norrby var stundtals illa ute i matchen mot Västerås SK igår men efter sena mål av Abbas Mohammad och Richard Yarsuvat satt bloggspelet till slut till ett fint odds. I dag provar jag åter lyckan i Superettan.

Örgryte föll sent i en spelmässigt medioker match mot Trelleborg och laget är inne i en formsvacka med fem matcher i följd utan vinst. Man har hämmats av en del skador på slutet och till kvällens match är läget än mer prekärt då ytterligare fyra spelare från senaste matchen saknas.

Med Gustav Ludwigson, Ailton och Viktor Sköld borta så är man kraftigt offensivt försvagat. Därtill är även kantspelaren Joel Qwiberg skadad och viktige mittfältaren Oliver Stanisic avstängd och dessutom är det frågetecken för Jakob Lindström och Alibek Aliev. Minst fem ordinarie borta alltså och tränaren Thomas Askebrand har onekligen en del huvudbry vad kvällens startelva anbelangar.

Dalkurd vann rättvist borta mot Degerfors och dagsformen är helt ok med tre vinster på de sex senaste matcherna. Man har också ett par tunga avbräck då Robin Tranberg och Emil Berger är avstängda men det uppvägs delvis av att Besard Sabovic är tillbaka och sammantaget är Dalkurds frånvarolista klart mer överkomlig än gästernas.

Örgryte kommer kraftigt försvagat till den här matchen och det borde ett kapabelt Dalkurd kunna dra nytta av. Ettan till goda 3,10 hos Bet365 blir mitt spel idag.

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB